Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANDIĆ PRIZNAO:

Stajališta, prijelaze preko pruge i kanale popravit ćemo u najkraćem roku

Obnovljena pruga od Mihaljevca do Dolja
Foto: Grad Zagreb
1/4
04.08.2017.
u 09:04

Nakon pisanja Večernjeg lista o nedostacima tek obnovljene trase za Gračane, gradonačelnik naredio njihovu žurnu sanaciju

Od Mihaljevca do Dolja “klizeći” za osam minuta. Nema više osjećaja kao da se Gračanima vozi u barci usred oluje jer rekonstruirana je pruga, baš kao i niskopodna petnaestica, pravi pogodak – komentirali su zadovoljni stanovnici Podsljemena, koji su se prvi put nakon pola godine radova na trasi jučer provozali rutom koja predstavlja prvu fazu realizacije sljemenske žičare.

Važno da je u funkciji

Pruga je genijalna, složili su se, ali ne i okoliš koji je prati. Kao što je Večernji list već pisao, tramvajska stajališta, prijelazi preko pruge, ali i oborinski kanali još uvijek trebaju dodatne radove, a složio se s tim jučer i gradonačelnik Milan Bandić, koji je obećao kako će se svi nedostaci ukloniti u najkraćem roku. S popravljanjem se krenulo odmah, potvrdio je i predsjednik Gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak, koji je objasnio kako je već jučer asfaltiran prijelaz na stajalištu kod škole u Gračanima, a najkasnije do jeseni uredit će se i nadstrešnice te odvodni kanali.

Obnovljena pruga od Mihaljevca do Dolja
1/12

– Teren sam obilazio svaki dan otkad radovi traju. Naravno da se uvijek može bolje, ali sad nam je bilo važno da prugu stavimo u funkciju kako ljudi iz Gračana više ne bi patili – objasnio je Krešimir Kompesak, pa dodao da će se okoliš oko pruge, koja se ove godine temeljito obnavljala prvi put nakon što je 1957. otvorena, urediti. Niskopodna petnaestica, koja je, primijetili su stanovnici Gračana, vozila samo ujutro kad je rekonstruiranu liniju otvorio gradonačelnik, dok je kasnije zamijenjena “starim Čehom”, uskoro bi na pruzi mogla dobiti i društvo.

Bez presjedanja

– Lobiramo za to da stanovnici Podsljemena, ali i oni koji tramvajem budu išli do žičare i prema Sljemenu, ne moraju presjedati na Mihaljevcu. Ideja je da osmica i četrnaestica jednostavno produže svoju standardnu rutu sve do Dolja.

Ako ipak trasom ne budu mogla voziti tri tramvaja, radimo na tome da se produži barem jedna linija – rekao je predsjednik Gradske četvrti, dok je gradonačelnik Milan Bandić najavio skori početak gradnje nove trase žičare.

Komentara 12

DU
Deleted user
14:07 04.08.2017.

Pored svih silnih direktora, šefova, stručnjaka, voditelja odjela i ureda, još nismo čuli da je itko od njih javno izgovrio jednu jedinu rečenicu o stanju ili planovima u njihovim resorima. Tolika samodopadnost, nedodirljivost, enormna pamet, stručnost u svemu i egocentrizam jedne osobe nije viđen u vođenju niti jednog grada. Zato je Zagreb i postao seoska palanka.

DU
Deleted user
13:52 04.08.2017.

Klasičan scenarij......prvo on nešto naredi da se napravi a onda kad se vidi kako je to napravljeno opet idu radovi i rekonstrukcije. Dakle sve se duplo plaća, tj sve to mi duplo plaćamo. Niti itko zna za urbanističke projekte, planove a još manje koliko se novaca troši na taj i takav više nego primitivan način. A patetične i populističke izjave iz naslova više uistinu ne znam dali itko normalan može probaviti.

Avatar maxist
maxist
13:45 04.08.2017.

Predizborna najava Bandićeva bila je da se trasa rekonstruira da bi i 8 i 14 išli do Dolja !?!!! Sada se to posve izgubilo i kao opcija a treba naglasiti (nabiti javnosti na nos ako već ON čkomi !) da da su radovi izvođeni aljkavo,šlampavo i što je najgore nestručno (koliko laički znam u beton ide šoder i cement a ne grumeni ilovače), lak ide na temeljnu boju a ne direkt na lupinke hrđe,, asfalt na zemljanoj rahloj podlozi tu sam vidio prvi puta u životu, strujni stupovi ukoso svaki svoju stranu viri.........+ što se danima nije moglo vidjeti nikoga na gradilištu pa normalno kasne svi.....Plaćeno avansno ...- unaprijed-prijateljski !!???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije