Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijave do 15. listopada

Stabla će saditi cijelog studenog, pozivaju da se uključite

Jelena Pavičić Vukićević sadnjom stabla podržala akciju 'Zasadi stablo, ne budi panj'
Zeljko Lukunic/PIXSELL
08.10.2021.
u 13:16

Može se sudjelovati pojedinačno, ali i u sklopu škola, vrtića, fakulteta, općina, gradskih četvrti, poduzeća..

Samo jedno stablo može apsorbirati i do 25 kilograma štetnih emisija plinova godišnje, a strateška sadnja u gradovima, primjerice, snižava temperaturu za pet do osam stupnjeva i smanjuje potrebu za klima-uređajima. Razlozi su to na kojima “počiva” kampanja Udruge za zaštitu prirode i okoliša “Zasadi stablo, ne budi panj!”, a tijekom cijelog studenog provode dosad najveću nacionalnu akciju ozelenjavanja.

Prijave su do 15. listopada na www.zasadistablonebudipanj.hr, a može se sudjelovati pojedinačno, ali i u sklopu škola, vrtića, fakulteta, općina, gradskih četvrti, poduzeća... Sudjelovanje ne podrazumijeva samo sadnju, već i pomoć u prijevozu, edukaciji ili pak nekim drugim sposobnostima, vještinama i znanjima kojima se može doprinijeti akciji. Kampanju je podržalo i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije