Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CVJETNI TRG Horvatinčić priprema teren za Cvjetni prolaz

Srušen krov kina Zagreb, paroh osporava dozvolu

03.11.2008.
u 23:14

Usprkos otporu Srpske pravoslavne crkve Horvatinčićevi radnici su srušili krovište bivšeg kina Zagreb.

Rušenje se nastavlja
– Sukladno pravomoćnoj dozvoli za uklanjanje zgrade kina jučer smo srušili cijelo krovište. Sutra nastavljamo s daljnjim uklanjanjem građevine – rekao nam je jučer Miroslav Vajagić, član Uprave Hoto grupe.

S činjenicom da Horvatinčić ima sve potrebne dozvole koje nedvosmisleno govore da je on, odnosno Hoto Grupa jedini vlasnik kina Zagreb i da može srušiti kino prema valjanoj dozvoli o rušenju kina, koju je izdao Ured za graditeljstvo 14. listopada, nikako se ne može pomiriti Milenko Popović, paroh SPC-a.

– Problem je u tome što je kino naslonjeno na naše prostorije. Ne znam kako misle srušiti zgradu, a da ne oštete naše vlasništvo – kaže Popović. Optužuje Grad, tvrdeći, da Horvatinčiću nije smio izdati dozvolu na temelju prije izdane.

SPC traži reviziju
– Dozvolu za rušenje koju su dobili, Kinematografi nisu smjeli automatski dati Hoto grupi koja je od njih kupila zgradu jer su se okolnosti promijenile. Kinematografi su dobili dozvolu na temelju projekta proširenja kina, odnosno za izgradnju nekoliko kinodvorana, dok Horvatinčić misli samo srušiti kino – kaže Popović, koji od Grada traži obnovu postupka.

U Gradu tvrde da SPC nije uputio žalbu, pa je stoga nisu proslijedili Ministarstvu graditeljstva, što su nam potvrdili i u ministarstvu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije