Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra prilika

Spustili cijene proizvoda jer nisu morali plaćati zakup štandova

12.04.2015., Zagreb - U predvorju dvorane u Sutinska vrela otvoren je 1. Proljetni sajam Susedgrad 2015 - na kojem izlazu poduzetnici, obrtnici, OPG-ovi. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/2
13.04.2015.
u 09:26

Prvi proljetni sajam u Podsusedu s 50-ak izlagača, ideja je da se u gradu jedan prostor rezervira za stalnu prodaju proizvođača iz Zagreba i Zagrebačke županije

Razne delicije, rukotvorine, ekoigračke i nakit dio je proizvoda koji su se nudili na jučerašnjem 1. Proljetnom sajmu koji se održao u dvorani Sutinska vrela u Podsusedu.

Cilj sajma je bio, kazali su organizatori, povezati male proizvođače koji se bore za tržište, s kupcima.

Punjenje kućnog budžeta

Posebnost sajma koji je privukao 50-ak proizvođača je taj što su izlagači imali besplatne štandove pa su građanima ponudili nešto niže cijene svojih proizvoda.

– Supruga je ostala bez posla pa smo krenuli s proizvodnjom raznih sirupa i pekmeza. Riječ je o zdravim proizvodima bez konzervansa, a najponosniji smo na med od maslačka koji je dobar za malu djecu te sirup od peršina koji je dobar za urinarni trakt – ispričao je Željko Gorišek iz okolice Samobora.

Nešto dalje svoje proizvode nudila je umirovljenica Katarina Auguštin iz Zagorja.

– Proizvodimo kreme od raznog bilja te domaći "jeger" koji pravimo godinu dana jer u njega idu čak 44 vrste trava – kazala je Auguštin.

Osim prodavača koji su pohvalili besplatne štandove, zadovoljni su bili i građani.

– Nije mi teško dati 10 kuna više za bocu domaćeg soka kada znam da to rade obični ljudi od prirodnih sastojaka – kazao je Zrinko Habjanović kupivši sirup od borovnica i pletene papuče.

Češće sajmovanje

Sajam je, inače, organizirala organizacija HSLS-a Podsused-Vrapče, koja je time pokazala da političke stranke mogu aktivno pomoći poduzetnicima i malim obrtnicima jer su stranačkim novcem zakupili dvoranu.

– Cilj nam je bio da se naši sugrađani koji nešto proizvode besplatno prezentiraju i nešto i zarade. Ovo je prvi sajam, no zbog velikog broja osoba koje su se odazvale vjerujemo da će postati tradicija – kazao je Josip Burek, predsjednik ogranka.

Sajam je posjetio i predsjednik HSLS-a i Gradske skupštine Darinko Kosor.

– Drago mi je da su se proizvođači odazvali ovoj inicijativi jer je to korisna stvar bez obzira na to što je organizator politička stranka. Ovo je prvi sajam, no nastojat ćemo da slične, po jedan, organiziramo u svako godišnje doba, negdje u gradu, sljedeći bi mogao biti u Sesvetama – kazao je Kosor.

Dodao je da je razgovarao i s udrugom žena iz Svete Nedjelje koje su predložile da se osigura stalni prostor gdje bi obrtnici i OPG-ovi iz Grada i Zagrebačke županije mogli trajno izlagati.

– Razgovarat ću s nadležnim gradskim uredima, imamo puno praznih prostora pa bi se moglo pronaći mjesto za sve proizvođače – kazao je Kosor.

Komentara 1

Avatar think pink
think pink
20:29 14.04.2015.

jesu li ovi proizvodi prošli bilo kakav sanitarni pregled??? sve mi se čini da nisu. i da se ovdje prodaju prehrambeni proizvodi protuzakonito jer su potencijalno opasni po zdravlje. u normalnim državama ne može baš svatko tko se sjeti prodavati hranu, bez ikakve kontrole. automehaničar ostane bez posla pa odjednom u garaži počne proizvoditi pekmez i sokove... na brdovitom balkanu sve se može...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije