Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna izlažu u školi na Kajzerici

Učenici koji izlažu su Ivan Jakov Slijepčević, Lucija Obrovac, Karlo Sabolić, Mia Margeta, Vid Geras, Petra Pranjić, Matija Popovčić i Fran Marko Vlahinić,
02. travnja 2021. u 15:00 0 komentara 436 prikaza
Foto: ŠPUD
Pogledajte galeriju 1/4

Izložbeni salon Izidor Kršnjavi i Škola primijenjene umjetnosti i dizajna trenutno su u obnovi nakon zagrebačkog potresa i već godinu dana svoje programske aktivnosti organiziraju na alternativnim lokacijama zahvaljujući dugogodišnjim partnerima i
suradnicima. Više programa realizirano je tako u Muzeju suvremene umjetnosti, Zbirci Richter te Pogonu Jedinstvo, ali i na otvorenom, platou ispred ŠPUD-a te na ogradi Botaničkog vrta PMF-a.

Sreća za stanovnike Sutra kreće nova autobusna linija preko Kajzerice, evo trase

Osim na svojoj izvornoj lokaciji, na Trgu Republike Hrvatske 11, zadnjih gotovo godinu dana, ŠPUD djeluje na još dvije lokacije - IV. gimnaziji i Osnovnoj školi Kajzerica, obje na adresi Žarka Dolinara 9. Kako bi povećali izlagačku aktivnost učenika ŠPUD- a u ovom teškom razdoblju te približili rad učenika ŠPUD-a njihovim domaćinima, školama na Kajzerici, zajedničkim je naporima osmišljen novi ciklus izložbi ŠPUD u gostima te prva zajednička projektna aktivnost ovih škola u prostorima foajea IV. gimnazije. Prva izložba upravo je postavljena, a radi se o crtežima ljudske figure i krokijima u više crtačkih tehnika, učenika Odjela kiparstva, maturanata, čiji je mentor profesor i kipar Ivan Branko Imrović.

Izložba je zamišljena kao interaktivna, naime, nakon postavljene izložbe, učenici IV. gimnazije pisat će o likovnim tehnikama, likovnim elementima i kompoziciji, vrstama crteža koje prepoznaju u radovima i te će tekstove izlagati uz crteže. Važnost ove suradnje je višedimenzionalna, ona želi ukazati na prednosti jednog novog suživota dvije/tri škole, omogućiti dijalog između učenika ovih škola iako nema miješanja učenika (rad u dvije smjene), obilježiti i zabilježiti određena pristutstva u vremenu i prostoru, protočno oplemeniti prostore škole učeničkim radovima.

 | Autor : ŠPUD Foto: ŠPUD

Učenici koji izlažu su Ivan Jakov Slijepčević, Lucija Obrovac, Karlo Sabolić, Mia Margeta, Vid Geras, Petra Pranjić, Matija Popovčić i Fran Marko Vlahinić, odgovorni su i za postav izložbe. Koordinaciju izložbe i projektne aktivnosti vode Martina Božić, Bernarda Cesar i Željka Damjanić Pavlić uz podršku ravnatelja IV. gimnazije i ŠPUD-a - Sonje Kamčev Bačani i Filipa Pintarića. Izložba će biti postavljena do kraja travnja, a posjetit će je preko 1000 učenika ovih dviju škola, za sve ostale, izložba će se moći pogledati online.

Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.