Naslovnica Zagreb ZG Život

Sporni plakati iz tramvaja završili i na britanskim portalima

Obavijesti, koje su postavljene u tramvajima, dio su javne kampanje kako bi se učenike srednjih škola upozorilo da ne piju previše.
05. siječnja 2019. u 12:20 16 komentara 2403 prikaza
Ilustracija
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Na plakatima koje je naručio grad Zagreb piše da žene koje prekomjerno konzumiraju alkohol imaju ‘nepromišljene seksualne odnose s nepoznatim osobama”. Obavijesti, koje su postavljene u tramvajima, dio su javne kampanje kako bi se učenike srednjih škola upozorilo da ne piju previše.

Tramvaji Seksizam Građani ogorčeni zbog plakata u tramvajima: 'Žene, kad se napiju, spavaju s neznancima'

Na plakatima se pritom ne navodi da će se i muškarci koji neodgovorno piju vjerojatno upustiti u ‘nepromišljeni’ seks s nepoznatim osobama, ali piše da muškarcima povećava seksualnu želju i uzrokuje erektilnu disfunkciju”, stoji u članku koji je objavio britanski Independent.

 | Autor : Foto: Screenshot/Independent

Riječ je o seksističkim posterima, piše britanski portal.

Višnja Ljubičić VIŠNJA LJUBIČIĆ Pravobraniteljica o plakatima iz tramvaja: Takav način prikazivanja žena je ponižavajući

Pod naslovom “Bijes zbog seksističkih anti-alkohol plakata u hrvatskim tramvajima”, The Independent i još neki strani portali objašnjavaju da je plakate postavio Grad Zagreb.

Plakat u tramvaju | Autor : Twitter Foto: Twitter

Foto: Twitter

Navodi se da iz Grada ne smatraju ništa spornim na plakatima jer napisano "ne isključuje" da se ista stvar, seks s nepoznatima,  može dogoditi i muškarcima koji prekomjerno piju. 

Pogledajte i video Čudni znakovi gripe za koje možda niste znali

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

 • Alkana:

  Baš me zanima tko je to dostavio stranim novinama. Sve što piše na plakatu je istina! Ne znam što je sporno. Omamljene cure su laki plijen, teško se mogu suprotstaviti, a ne mogu niti procijeniti posljedice i to sve zbog ... prikaži još!g alkoholiziranosti.

 • Avatar HajdukLika
  HajdukLika:

  Pa to je kompliment ženama. Jer muškarci i u trijeznom stanju ulaze neoprezno u spolne odnose. Žene samo u alkoholiziranom.

 • pelegrine:

  Pa nema tu muskog niti zenskog niti rodnog seksizma.Ono sto pise je istina i svi novovijeki dusobriznici iskljucivo strepe jedino od istine. Koju su kampanju i prasinu podigli.Zar stite alkoholizam protiv preventive?Kojeg li nakaradnog svijeta. Svaka podrska autorima plakata.Veliko bravo.