Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snježna kraljica

Kako i kojim putem do Kraljice

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/4
03.01.2018.
u 08:30

U cijenu ulaznice, koje za prvi dan stoje 30, a za drugi 50 kuna, uključena je i neograničena konzumacije jela i pića na Krumpirištu

Crveni spust je spreman, oznake za dolazak do staze postavljene, putovi utabani, ZET je u stanju pripravnosti, a navijački rekviziti pripremljeni!

Čak i sastojci za grah samo čekaju da budu ubačeni u lonac, a uskoro će zakipjeti i litre i litre vode za pripremu čaja. Sve samo čeka još jedno izdanje zagrebačke utrke svjetskog kupa Snow Queen Trophy koja se održava danas i sutra na Sljemenu.

Pješice bolje ne

Danas oko deset sati kada autobusi kreću prema Sljemenu počet će se stvarati gužva na Mihaljevcu, a očekuje se da će svakog od dva natjecateljska dana nekoliko tisuća Zagrepčana i turista pratiti Snježnu kraljicu i navijati iz sveg glasa. No nikome nije dozvoljeno na Sljeme ići autom tako da će ZET raditi punom parom. Prva “tura“ gledatelja vozi se od 10 do 11, a druga od 11 do 12 sati. Prva vožnja ženskog slaloma na rasporedu je u 13 tako da će svi stići točno na vrijeme, no autobusi će nastaviti voziti i popodne za sve koji se žele kasnije priključiti navijačkom ludilu. Druga vožnja oba dana počinje u 16.30 sati.

– Ni ove godine neće biti osiguran nijedan planinarski put od organizatora pa, ako se gledatelji odluče na put pješice, organizator im ne jamči sigurnost i prohodnost putova – poručili su organizatori te upozorili gledatelje da pripaze na adekvatnu obuću i odjeću. Višeslojna kombinacija majica i vesta, debela zimska jakna, vodootporne hlače, rukavice, kapa sa zaštitom za uši, šal te visoke čvrste cipele ili čizme za snijeg obavezne su iako su najavljeni vremenski uvjeti za oba dana povoljni. Danas postoji mogućnost za oborine, no temperature bi se trebale kretati od plus do minus četiri, a sutra ne bi trebalo biti hladnije od -1.

Gledatelji će utrku pratiti duž cijele staze, a već tradicionalno će se moći ugrijati i okrijepiti na Krumpirištu. U cijenu ulaznice, koje za prvi dan stoje 30, a za drugi 50 kuna, uključena je, naime, i neograničena konzumacija jela i pića. Na kućicama će ugostitelji dijeliti grah, peciva i hot-dogove, razne slastice poput palačinki s čokoladom te čajeve, sokove i kavu. Također, tamo će za gledatelje od 11 do 18 sati biti organiziran zabavni program, a za dobre ritmove pobrinut će se DJ. Iza pozornice će, za svaki slučaj, cijelog dana dežurati i ekipe medicinske pomoći. Također, na svakom će koraku stajati predstavnici Hrvatskog planinarskog saveza s vidljivim oznakama i prslucima s natpisom „HPS“. Oni će gledatelje usmjeravati prema dopuštenim područjima koja su na karti, koju će svi dobiti, označena žutom bojom.

Zadnji autobus u 19 sati

Gledatelji se, naime, bez ograničenja mogu kretati po zoni predviđenoj za njih bez obzira na vrstu karte koju su kupili, odnosno pripadaju li A, B ili C zoni. O tome ovisi samo odakle će ići na Sljeme te gdje će ih autobusi iskrcati, odnosno navečer pokupiti. Tako oni s crvenim A ulaznicama na Sljeme kreću s Mihaljevca, a autobusi će ih dovesti do Doma željezničara s istočne strane staze odakle će se prošetati do Krumpirišta, odnosno do staze. I oni s plavim B ulaznicama ići će s Mihaljevca, ali do Ženskog sedla sa zapadne strane staze. Zelene C karte namijenjene su onima koji će na Sljeme krenuti sa zagorske strane, a njih će autobusi pokupiti na stajalištu u Stubičkim Toplicama te ih iskrcati kod Apartmanske kuće Snježna kraljica. Prijelaz preko natjecateljske staze s jedne na drugu stranu Crvenog spusta bit će moguć isključivo na označenim mjestima kod Erberova puta te na vrhu ciljne ravnine u točno određeno vrijeme kada na stazi neće biti skijaša.

1/11

– Potpuno smo spremni na gužve koje se očekuju. Više od 50 niskopodnih autobusa cijelo će vrijeme biti u prometu prema Sljemenu i natrag, a kretat će svakih nekoliko minuta, čim se popune – poručili su iz ZET-a te upozorili građane da zadnji autobusi oba dana sa Sljemena kreću u 19 sati. 

Komentara 2

NE
Neutralac
20:24 04.01.2018.

Hoce li zbilja dijeliti hranu... mislim ono.. dzabe....?

Avatar Pravi Hrvat
Pravi Hrvat
08:59 03.01.2018.

Ajmo svi na Kraljicu jer naši hrvatski skijasi če tamo dominirati i rasturati europsku konkurenciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije