Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandićeva najava

Smanjit ćemo plaće u Gradu i sa 400 milijuna kuna poduprijeti ZET

OŠ Većeslava Holjevca
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
04.02.2014.
u 13:30

Za obilaska popravka krova na OŠ Većeslava Holjevca gradonačelnik je istaknuo da se danas sastaje sa sindikatima u vezi sa smanjenjem plaća u upravi u ustanovama od pet do 15 posto. Komentirajući sisačku županicu, dodao je da je on još 2008. ukinuo službene kartice radi kontrole troškove. No, kaže Bandić, ne trebamo gledati tko je kome platio ručak

Dok učenici uče, na krovu njihove škole Većeslava Holjevca radnici postavljaju novo krovište. Ono staro nije izdržalo prošlogodišnji snijeg, pa je Grad odlučio da se problem curenja trajno sanira milijun kuna vrijednom investicijom. Radove je jutros obišao gradonačelnik Milan Bandić kazavši da će novi krov biti završen do kraja veljače, a ravnatelj škole potvrdio je da sigurnost djece nije upitna.

– Više su bila ugrožena djeca dok je curilo nego sad dok se vrše radovi – kazao je ravnatelj Ivan Ostrogonac. Tijekom veljače, osim školskog krova, gradonačelnik se nada da će doći i do usuglašavanja sa sindikatima oko sniženja plaća.

– Danas u podne imamo prvi sastanak zbog smanjenja plaća za pet do 15 posto – kazao je Bandić. Najavio je da se planira uštedjeti do 400 milijuna kuna kojima bi se podmirila subvencija ZET-u, ali i podmirili drugi prioritetni projekti. Na upit da komentira slučaj sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel koja je prozvana za trošenje proračunskog novca za ručkove i druge privatne stvari, Bandić nije imao puno toga za kazati.

– Mislim da trebamo ići naprijed, a ne gledati tko je kome platio ručak. Ipak, moram reći da smo mi prvi još 2008. godine ukinuli kartice kako se ne bi događalo da se proračunskim novcem plaćaju osobne potrebe. To se ne smije raditi – kazao je zagrebački gradonačelnik. Dodao je i da očekuje rješenje o Imunološkom zavodu koji, smatra, ne smije završiti u privatnim rukama.

– Alternativa je ili Grad ili država. Nama to nije "core" biznis, ali više od 200 zaposlenih i duga tradicija obavezuju nas da nešto učinimo – kazao je Bandić.

>>Učionice i hodnik poplavljeni, ali nastava se ne prekida

Komentara 2

DO
doktorica
21:05 05.02.2014.

neka otpusti sve uhljebe sa osnovnom školom ,,,,

DU
Deleted user
07:39 05.02.2014.

Ja bih molio g Bandića i g Ostojića da nam objasne zašto su ljekovi poskupjeli 100%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije