Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
puše orkanska bura

Dio Hrvatske okovan snijegom: Zabijelila se i Dalmacija, pada na otocima, u Zagori, Slavoniji...

snijeg
Foto: PIXSELL
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.01.2023.
u 11:58

DHMZ objavio je za danas crveni meteoalarm za područje cijele jadranske obale

Slavoniji, Baranji, Gorskom kotaru, Lici i dijelu Dalmacije povremeno pada snijeg (moguća je i poledica). Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici i unutrašnjosti Dalmacije. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. Savjetuju se vozači da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Snimila Zdravka Jukić ( brza cesta Solin Klis )

Iz splitskog Državnog hidrometeorološkog zavoda doznaje se da se tijekom noći u većem dijelu Dalmatinske zagore snježni sloj nataložio na tlu nekoliko centimetra. Mješavina kiše i snijega koja u Splitu pada od jutarnjih sati ne formira snježni pokrivač na tlu i prema prvim informacijama nema zastoja u prometu. Sloj snijega na tlu od nekoliko centimetra nataložio se u većem dijelu Dalmatinske zagore, posebice na širem području Imotskog, Vrgorca i Sinja, što otežava promet vozila, izvijestili su iz Županijskih cesta Split. Ralice su na terenu, ali kažu da im čišćenje snijega otežava jaki vjetar

VIDEO Gornje Sitno - Split (Čitatelj)

Snijeg na splitskom području

Snijeg pada i u Dalmatinskoj zagori, javlja Dalmacija Danas

 

"Već sinoć su ceste podno Mosora posute solju, a jutros je odrađena i druga tura nakon čega je stigla i ralica. Zasad se u gradu ne hvata, a dođe li do ozbiljnijeg snijega službe će se pobrinuti da možete ići i Marmontovom ulicom", napisao je Bojan Ivošević na svom Facebooku.

Kako javlja Dalmatinski portal snijeg pada i na Braču. Čitatelj portala je poslao video i fotografije s ceste između Gornjeg Humca i Nerežišća.

 

Kako je i najavljeno za danas Hrvatsku čeka oblačno i vjetrovito vrijeme uz povremene oborine. U većini krajeva padat će snijeg, češći na istoku i u gorskim predjelima, a uz obalu i kiša, osobito na jugu gdje se očekuju i pljuskovi s grmljavinom.

DHMZ objavio je za danas crveni meteoalarm za područje cijele jadranske obale. Upaljeni crveni meteoalarm sugerira izrazito opasno vrijeme, pojašnjava DHMZ, te ističe kako je crveni meteoalarm na snazi na području Rijeke, Kvarnera i Kvarnerića, Velebitskog kanala te srednje i sjeverne Dalmacije.

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar trabanti
trabanti
14:06 21.01.2023.

Priroda je poludjela! Tko si je uopće mogao zamisliti da bi u ovo doba godine, kalendarskoj zimi, mogao negdje pasti snijeg. Zimske službe koje se od lipnja nalaze u pripremanju priprema pripravnosti za zimske uvjete, postupak je u još uvijek u fazi pripremanja pripravnosti, potpuno su zataćene ovakvim razvojem događaja.

MM
Marljivi mrav
10:07 21.01.2023.

Ma to nam hoče otoćani preuzet i zimski turizam, ono gdje si bio na skijanju? Pa na Braču.

KI
kiseli
09:59 21.01.2023.

Nitko od njih nema zimske gume. To je najveći problem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije