Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJETITE IH

Slavi svoje dane: Ovaj zagrebački kvart nekada je bio radničko naselje, a danas je kultivirano predgrađe

Foto: Tomislav Hajek
1/3
30.05.2024.
u 17:00

U sklopu manifestacije za njihovu 20. obljetnicu u ponedjeljak, 3. lipnja, otvorit će se čak tri izložbe u Kulturnom centru Dubrava

Zagrebački kvart Dubrava slavi svoje dane, a u sklopu manifestacije za njihovu 20. obljetnicu u ponedjeljak, 3. lipnja, otvorit će se čak tri izložbe u Kulturnom centru u Dubravi. U Galeriji Kontrast tako će se od 18 sati moći pogledati "Izložba polaznika tečajeva Narodnog sveučilišta Dubrava”. 

Sat vremena kasnije, u 19 sati, u Fotogaleriji Dubrava, moći će se razgledati izložba zanimljivog imena, “Dubrava u objektivu 4” na kojoj će svoje radove predstaviti 12 umjetnika. Ta izložba, naime, održava se kontinuirano već četvrtu godinu zaredom. Zagrebačka Dubrava prikaza je kao dinamično mjesto razvitka koje se transformiralo iz nekadašnjeg radničkog naselja u kultivirano predgrađe, poznato po brojnim zelenim površinama. Poznata je činjenica da je hrastova šuma, po čijem je drveću Dubrava dobila ime, posječena prije više desetljeća, ali je i dalje snažno upisana u podsvijest njezinih stanovnika, podsjećajući ih na snažnu povezanost s njom.

Najčešći motivi su Avenija Dubrava, suvremene građevine poput trgovačkog centra Supernova Garden Mall, pa sve do Dubrave koju je prošle godine poharala superćelijska oluja nanijevši joj veliku štetu. Prikazane su i prostorije Jadran filma, Dječje kazališta Dubrava te mnoge druge prepoznatljivosti ovog kvarta.

VEZANI ČLANCI:

Zadnja, od tri izložbe, otvara se u 20 sati , a radi se o izložbi Margarete Belančić, Jelene Bogdanić i Josipa Drdića u sklopu programa “Likovni život Dubrave”. Izlaganjem sudjeluju u likovnoj igri u kojoj otkrivaju ideje iza svojih kreacija. Umjetničkim eksperimentom upustili su se u vizualno putovanje na kojemu istražuju materiju, prostornost te granice stvarnoga svijeta. Kroz različite medije predstavljaju različite imaginacije osobnih likovnih poetika koje spaja osjećaj za dinamiku, interaktivnost i stalnu komunikaciju.

Osim toga, u maloj dvorani Kulturnog centra u utorak, 4. lipnja, u 19 sati održat će se i likovna tribina "Manirizam" u sklopu programa “Uvod u svijet likovnih umjetnosti”. Predavačica je Martina Božić, a ulaz na sva događanja je slobodan. 

FOTO: Sting u Areni Zagreb guštao u hrabroj svirci trija i izvlačio pjesme iz šešira

1/15
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije