Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.12.2017. u 12:27

Više ni proračun od sedam milijardi kuna u gradu s najvećim prirezom nije dovoljan

Božićna čestitka Milana Bandića u vidu racionalizacije, dakle kresanja plaća direktorima i drugom rukovodećem osoblju Holdinga, Grada i gradskih ustanova, imala je jednu zgodnu sintagmu. Osim gospodarskih ciljeva, potrebno je naglasiti kako navedene mjere potiču i upućuju na društveno odgovorno djelovanje menadžmenta u javnom sektoru, stajalo je u subotnjem (!?) priopćenju pristiglom na medijske redakcije iz Bandićeva ureda.

Zagrebački je šerif sve svoje višegodišnje promašaje javno prevalio na podčinjene mu izvršitelje. Jer da nisu odgovorni. Kada se u nekoj kompaniji provodi ovakav potez u cilju konsolidacije, rijetko se, gotovo nikada, o tome obavještavaju mediji jer je to interni proces, k tome i uvijek vrlo bolan.

Ovako se Bandićeva odluka doima kao presuda njegovim podčinjenima koje, eto, zbog lošeg rada treba baciti narodu pa neka svjetina odluči što s njima. Jedino što Bandiću nije palo na pamet da baci, odnosno zbaci sebe. Jer njegova se vladavina metropolom više nego ikada pretvara u cirkus gdje više uopće nije bitno tko je saveznik dok se ostaje na vlasti.

>> Advent u Zagrebu

Milan Bandić
1/53

Samo je za to ostajanje na vlasti sada isporučen skup račun koji je na dnu ladice sudbine ležao godinama. I na koji se marljivo bilježila cijena unosnog kumstva u vidu toaleta od milijun i pol kuna, primjerice. Ili 50 milijuna kuna za tri fontane. Pa predizborni trik s kartama za četiri kune. I tako dalje i tako bliže.


Čak ni sedam milijardi kuna godišnjeg proračuna grada koji ima najveći prirez u državi više nije dovoljno da pokriva Bandićeve eskapade od kojih je ovaj grad imao malo koristi. Nijedan ključni problem Zagreba nije riješen, ni gospodarenje otpadom, ni nesretna sveučilišna bolnica na kraju grada, tek ćemo vidjeti kako će na kraju ispasti priča s rotorom. Holding ima 11.000 zaposlenih. Samo još jedna tvrtka ima toliki broj djelatnika. Zove se Konzum. I u sastavu je nečega što se zove Agrokor. Je li vrijeme da se pripremimo za nekog zagrebačkog Ramljaka? 

Komentara 7

DU
Deleted user
15:32 18.12.2017.

Kad nekog tko je optužen za kriminal u baratanju našim novcima, puste iz zatvora i vrate mu ruke natrag u gradsku kasu, teško će se dogoditi ramljak. Sprega svih struktura je neraskidiva. Pa zato nisu pustili da Agrokor ode u stečaj, jer bi u bezdan odletio i priličan broj političara. Već samo to što Bandić nije nad Agrokorom nikad proveo ovrhu, a dug je 137 miliona, bilo bi u zdravoj zemlji dovoljan razlog za smjenu i pun zatvor.

Avatar liquidsky
liquidsky
14:23 18.12.2017.

Pitanje novinara je deplasirano. Pravo pitanje trebalo bi biti kada će se, a ne može li se to dogoditi. Bandić je sa svojim "poslovnim sposobnostima" i "racionalnim raspolaganjem" - dovoljno se sjetiti samo nevjerojatnog razbacivanja koncem prošle i tijekom ove godine - gradskim budžetom, glavni grad Republike Hrvatske doveo do stanja u kojem je i maloumniku jasno da je svaki potez kojega Bandić naglo povuče samo očajnički ali dugoročno bezuspješan pokušaj prividnog izvlačenja grada iz blata u koji tone. Što je s njegovim obećanjem da će gomile uhljeba u tom njegovom holdingu "dobiti nogicu"? Uhljebi i dalje parazitiraju na koži svih prireznih obveznika Zagreba. Što su vremena teža, to Bandić sve više dokazuje koliko je nesposoban. Osim u permanentoj političkoj trgovini unutar Sabora i Skupštine grada, ali kako se čini, i to će uskoro nadrasti njegove sposobnosti. Nakon toga od tog lika ostat će samo ogoljena individua imena Milan Bandić u svom zbiljskom svjetlu i svijetu. Prigodno parafrazirajući sentencu: prah je bio, u prah će se pretvoriti.

DU
Deleted user
17:23 18.12.2017.

Navodno taj lik, ne želići poštovati važeči kolektivni i isplatiti božićnice (plaćeu ZETu niau rasle 10 godina za razliku od gradskih kojima jesu), znajući da bi to bilo nezakonito,planira isplatu u Konzumovim bonovima?! Agrokor je dužan ZETu oko 67 milijunana kuna a Gradu Zagrebu oko 17 milijuna. Što bi Bandić-da preko radnika prebija dug jer je novce potrošio na dvostupiće, katadioptere naknadno počupane u Mesničkoj i na ostale superprojekte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije