Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobila zeleno svjetlo

Topla zima ne ugrožava Snježnu kraljicu

Besplatnim skijanjem počela nova sezona na Sljemenu
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
27.12.2017.
u 13:03

Na Crvenom spustu trenutačno ima između 80 i 120 centimetara utabanog snježnog pokrivača, što je dovoljno da izdrži i južinu

Unatoč gotovo proljetnom vremenu koje vlada u Zagrebu ovih dana, nema straha za Snježnu kraljicu.

Organizatori su, naime, potvrdili da topla zima neće spriječiti održavanje utrke te da se neće ponoviti scenarij iz 2014. i 2016. godine kada je bila otkazana. Crveni spust je tako i službeno na FIS-ovoj kontroli dobio zeleno svjetlo za održavanje utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy. Sljeme su nakon Božića posjetili Emmanuel Couder, direktor FIS Svjetskog kupa za tehničke discipline za muškarce te predstavnik FIS-a Gorazd Bedrač. Odradili su snježnu kontrolu, obveznu za sve organizatore utrka FIS Svjetskog kupa te izrazili zadovoljstvo stanjem na stazi i dan prije nego što se odobrenje očekivalo.

– Crveni spust je u odličnom stanju i ovih dana na njemu treniraju i naši najbolji slalomaši i slalomašice koji će nastupiti na Snježnoj kraljici kako bi što bolje isprobali stazu – rekao je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora Snow Queen Trophyja. Objasnili su kako trenutačno na Crvenom spustu ima između 80 i 120 centimetara utabanog snježnog pokrivača, što je dovoljno da izdrži i južinu. U četvrtak i petak navečer još će se dodatno raditi na stazi kako bi mogla izdržati najbolje svjetske slalomašice i slalomaše koji će u Zagrebu voziti 3. i 4. siječnja. 

Pogledajte galeriju kako je počela sezona skijanja na Sljemenu:

Besplatnim skijanjem počela nova sezona na Sljemenu
1/19

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije