Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorena sezona skijanja

Skijaši sretni: Najveći je gušt imati stazu u svom gradu

Foto: Petar Glebov/Pixsell
20.12.2017.
u 14:25

Zasad je otvoren Crveni spust, ostali su u fazi proizvodnje snijega i ako potraju minusi bit će otvoreno cijelo skijalište

Prošle je godine prvi put stao na skije, no nije mu uopće bilo teško pa se već nakon nekoliko dana prvi put sjurio niz Crveni spust.

Malom skijašu, 8-godišnjem Roku Šintiću staza se toliko svidjela da je sinoć došao na njezino otvorenje u novoj sezoni, a posebno mu je drago bilo što u međuvremenu nije zaboravio skijati.

Ma kakva Austrija...

– Jako volimo zimske radosti i dolazit ćemo ovdje sigurno tri do četiri puta tjedno tijekom cijele sezone. Idemo i u Italiju, Austriju te Sloveniju, ali najveći je gušt imati skijašku stazu u svome gradu – zaključila je njegova majka Marija Šintić. Majka i sin bili su samo jedni od mnogobrojnih Zagrepčana koji su sinoć došli na otvorenje sezone na Sljemenu. Počela je, već tradicionalno, besplatnim noćnim skijanjem na Crvenom spustu, pa nije čudilo što je prema vrhu Sljemena već od kasnog poslijepodneva vozila kolona automobila. No nisu svi stigli iz Zagreba, niti su svi došli skijati. Tako se ekipa iz Zagorja okušala u bordanju.

1/19

– Skijanje nam je super, ali bordanje tek učimo, pa nam malo teže ide na sjedežnici. Zato je super na Sljemenu, tu se nitko ne ljuti što smo šeprtljavi, dok u inozemstvu nemaju baš tako puno razumijevanja – rekli su Doris Mrzljak iz Oroslavlja i Dario Šamec iz Stubice. Nakon niza pokušaja i padova odlučili su se, kao i mnogi drugi, odmoriti i okrijepiti u Sljemenskoj kućici. Već godinama je vodi Ivana Brčić, a kaže kako gužve nema tek prvih pola sata. Toliko skijašima, naime, treba da se umore, pa onda ima pune ruke posla.

Ništa od staze u centru grada

– Najtopliji je čaj, ali najbolje griju kuhano vino i rakija – ističe kroz smijeh ugostiteljica koja radi uz sam Crveni spust. Jedino je on za sada i otvoren, no ubrzo bi trebale biti spremne i ostale staze.

– Činovnička livada bi na radost najmlađih trebala biti otvorena u četvrtak kada će početi raditi škole skijanja. Zeleni i plavi spust su također u fazi proizvodnje snijega i ako minusi potraju uskoro ćemo imati otvoreno cijelo skijalište – rekao je Igor Žiljak, voditelj skijaških staza na Sljemenu na sinoćnjem otvorenju sezone. Tradicionalno mu je nazočio i gradonačelnik Milan Bandić koji je skijašima poželio suho vrijeme i jake minuse za dobru sezonu. No na pitanje hoće li ove godine Zagrepčani ponovno skijati u centru grada, ipak je odgovorio – negativno. – Istina je da smo planirali voziti Radićevom sa startom kod Kamenitih vrata. Ali nismo to uspjeli realizirati jer staza ne bi mogla ići dalje od Krvavog mosta – objasnio je.

Komentara 4

DU
Deleted user
17:35 20.12.2017.

Pa sve što plaća netko drugo, zacijelo je gušt. A k tomu; zašto vas onda tolko ide vani na skijanje? Zakaj te novce ne trošite u svojoj zemlji?

MA
Marko1337
14:39 20.12.2017.

Tko to plaća te gušte ?

GV
golub Vaso
22:13 20.12.2017.

gondola 2123 g.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije