Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski kup

Zubčić osvojio 8. mjesto u paralelnom veleslalomu u Alta Badiji

Filip Zubčić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
18.12.2017.
u 22:05

U četvrtfinalu sam izgubio od kasnijeg pobjednika Šveđanina Olssona i tko zna što bi bilo da sam i njega dobio, kazao je Zubčić sretan s nova 32 boda

Nakon skromnog 25. mjesta u nedjeljnom klasičnom veleslalomu, najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić je znatno popravio dojam s osmim mjestom u paralelnom veleslalomu.

U utrci uzbudljiva eliminacijskog formata, na čijem su se startu našla 32 skijaša, Zubčić je u prvom kolu eliminirao Francuza Faivrea (za 5 stotinki), a potom i Talijana De Aliprandinija (za 2 stotinke). No, ždrijeb je htio da se u četvrtfinalu namjeri na kasnijeg pobjednika Šveđanina Mattsa Olssona koji je od mladog Hrvata, u dvije vožnje, bio brži za 31 stotinku.

Filip Zubčić
1/7

U "razigravanju" za plasman, Zubčić je bio sporiji od još jednog Šveđanina (Myhrer, za 8 stotinki), a potom i od Švicarca Murisiera (za 20 stotinki), no zadovoljnim ga čine 32 nova boda pa je kazao:

- U klasičnom veleslalomu sam imao jako loš prvi lauf. Skijao sam se kao kukavica, puno sam "driftao", kočio po stazi i to me jako puno stajalo. Bio sam ljuti i razočaran jer ja se inače bacam kao luđak, koliko god ide. U drugom sam odlučio dati sve od sebe, pokušati razvaliti i bio sam jako brz do pogreške, koju sam nažalost napravio i izgubio sekundu i pol do dvije. A da nisam možda bih opet bio u top 10. No, zato sam u paralelnom veleslalomu spasio stvar. Sam sebi sam rekao da ću biti jako sretan ako prođem prvi krug, a na koncu sam bio osmi s čime sam jako sretan. U četvrtfinalu sam vozio protiv kasnijeg pobjednika Olssona i tko zna što bi bilo da sam njega dobio.

A Olsson je, za samo tri stotinke, u finalu bio brži od Norvežanina Kristoffersena, dok je treće mjesto osvojio najbolji skijaš današnjice Marcel Hirscher, inače trenutno vodeći i u ukupnom poretku veleslaloma koji izgleda ovako: 1. Hirscher 320 bodova , 2. Kristoffersen 285, 3. Olsson 198, 4. Pinturault 180, 5. Murisier 155, 6. Luitz 140, 7. Kranjec 124, 8. Feller 119, 9. Ligety 104....14. Zubčić 72....

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije