Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo mjesto

Sjednite u Broom i preselite se u stari Zagreb zanata i - vještica

04.08.2016.
u 12:37

Namještaj je u lokalu na početku Opatovine izrađen ručno u Slavoniji, uglavnom od orahovine, a sve je u duhu staroga Gornjeg grada

Na Opatovini se otvorilo i jedno sasvim novo i originalno mjesto. Odmah kod Skalinske ulice nalazi se Broom, neobičan lokal u srednjovjekovnom stilu.

– Želio sam ovo mjesto oblikovati u starom gornjogradskom stilu, obnoviti štih starih vremena. Zato su ovdje ovakve slike, namještaj koji je ručno rađen u Slavoniji od oraha, neki komadi i od borovine. Zašto Broom? Pa zbog vještica! – kaže vlasnik lokala Martin Uzelac.

To dakako nije sve što treba znati o tom lokalu. Ovamo treba doći i obići prostor koji je doista nesvakidašnji. Od ulaza proći ćete u drugu prostoriju, pa se spustiti u treću, da biste onda prošli sve do – katakombe!

Putem ćete uočiti i zanimljive detalje, malu čitaonicu, slike koje asociraju na nekadašnji burni život starog Zagreba, na jednom zidu i pravu pravcatu metlu koja će podsjetiti zbog čega se lokal zove tako kako se zove.

– Nekadašnji je vlasnik ove zgrade bio obrtnik pa zato prostor i izgleda tako. U svakoj od tih prostorija bio je neki zanat, a ova katakomba u kojoj ćemo imati živu svirku zapravo je služila za odlaganje ugljena – kaže Uzelac. Uz dobru ponudu piva i vina, u Broomu žele ponuditi i lokaciji odgovarajući sadržaj.

– Negdje od jeseni ponudit ćemo program u kojem će biti živih svirki rock’n’rolla, bluesa, u svakom slučaju bez “kuruze”. Sve mora biti u duhu zagrebačkog Gornjeg grada, vjerujem da toga još nedostaje – kaže Uzelac.

Broom je usto i jedan od najvećih lokala u ovom za turiste popularnom i privlačnom dijelu Zagreba, odmah na početku pivske ulice Opatovine.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
12:57 04.08.2016.

Lijepo. Ako usluga bude dobra, glazba "bez kuruze" kako kaže vlasnik...bit će to lijepo i ugodno mjesto. Navratit ću ovih dana da vidim u živo.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
08:18 05.08.2016.

Placeni promotivni clanak?

AU
autoritet
21:49 05.08.2016.

Nešto što se zove "broom" ne može biti autentično. Provincija u umu je očito nepobjediva. Fensi ingliš jeaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije