Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

SDP upravlja Holdingom, ali nema plan kako ga staviti u funkciju

Šef uprave Holdinga Ivo Čović bio je najavljen za tiskovnu konferenciju, ali nije se pojavio jer "nije bio obaviješten".
23. ožujka 2010. u 16:32 1 komentara 4 prikaza
ivo jelušić
Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

Izbori za novog predsjednika gradske organizacije SDP-a bit će 20. svibnja, a tko će se natjecati za tu funkciju znat će se do 7. travnja, najavili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare  Ivo Jelušić, v.d. predsjednika SDP-a, i Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine.

Nakon sastanka Glavnog odbora idući tjedan kandidature će se moći predati od 1. do 7. travnja, a za sada je sigurno da će se za predsjednika gradskog SDP-a boriti Željka Antunović, Davor Bernardić i Ivo Jelušić. Tema konferencije, održane u gradskoj središnjici SDP-a u Praškoj, bila je i situacija, odnosno problem u funkcioniranju Zagrebačkog holdinga o čemu je trebao govoriti Ivo Čović, šef uprave te tvrtke. No nije se pojavio zbog, kako je rekao Jelušić, obaveza, dok je Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga, kazao da Čović nije došao na konferenciju jer “nije bio obaviješten da je najavljen”.

Šumovi u komunikaciji mogu samo otežati ionako tešku situaciju u kojoj gradonačelnik Milan Bandić ne priznaje proširenu Skupštinu Holdinga i inati im se paralelno donoseći odluke za koje je, odlukom Ustavnog suda, izgubio ovlasti.
– Stav je SDP-a da upravu Holdinga, koja sad ima osam članova, treba smanjiti na tri i o tome ćemo razgovarati s partnerima. U Nadzornom odboru morat će sjediti stručnjaci. No to ne znači da oni ne mogu biti u strankama – izgovorio je Jelušić floskulu koja se često čuje od političara koji se kunu u neuplitanje politike u struku. Kada će smjena NO-a i uprave biti na dnevnom redu Skupštine nisu otkrili pa o trajanju paraliziranosti Holdinga možemo nagađati.

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
  • -obrisani-:

    Pa tako rade cijelo vrijeme,bez plana. Jedini plan koji znaju i ostvaruju je drpavela.