Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

SDP: Koliko je Bandić radio za Zagreb, a koliko za Pantovčak?

SDP-ovu zastupnicu Ivu Prpić zanimalo je koliko je Bandić istinski prošle godine bio na terenu u Zagrebu, a koliko za potrebe predsjedničke kampanje te je li trošio svoj godišnji odmor sukladno Zakonu o radu.
24. ožujka 2010. u 10:35 11 komentara 11 prikaza
milan bandić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Raspravljajući o izvještaju o radu u drugom dijelu 2009. godine gradonačelnika Zagreba na današnjoj sjednici Odbora za mladež zagrebačke Gradske skupštine, odano je priznanje vrijednom radu 1200 gradskih činovnika, ali ne i prvom čovjeku metropole – Milanu Bandiću.

Prozivku na rad gradonačelnika iznijela je njegova bivša stranačka kolegica, SDP-ova predsjednica odbora Iva Prpić koja se zapitala koliko je istinski Milan Bandić bio na terenu prošle jeseni i zime za potrebe grada Zagreba, a koliko za svoju predsjedničku ambiciju i kampanju za Pantovčak.

Propitivala je i broj potrošenih dana godišnjega odmora koje je Bandić koristio kako bi mogao sudjelovati u kampanji, a tijekom kojih nije obnašao svoju gradonačelničku dužnost. No i uz iznošenje sumnji u „istinske terenske namjere“ prvog čovjeka Zagreba te prema njoj, nezakonitoga prekomjernog trošenja godišnjeg odmora, odbor je prihvatio izvještaj. HDZ nije dao na sjednici Odbora potporu izvještaju, naglašavajući kao su SDP-ovci licemjerni.

Kako je objasnila zastupnica i predsjednica Odbora za mladež Iva Prpić, prihvaćanje izvještaja znači priznanje vrijednoga rada djelatnika gradske administracije, a ne gradonačelnika Bandića.

Milijunski gubici su planirani

A veliki gubici u poslovanju koji su dosegli 42 milijuna kuna minusa u podružnici Zagrebačkog holdinga Upravljanje sportskim objektima pravdala je na današnjoj sjednici Odbora za mladež voditeljica podružnice Gordana Pokrajčić.

- To je planirani minus u kojem ne smijemo izgubiti iz vida ovrhu po državi moramo platiti 20 milijuna kuna, pojasnila je gradskim zastupnicima i članovima odbora voditeljica aludirajući na dug za PDV što ga 2005. godine nije podmirila tvrtka Sljeme Medvednica kojoj su pravni sljednici.

Mi u upravljanju sportskim objektima imalo malo mogućnosti za komercijalizaciju termina i njihovu prodaju građanina i namicanju sredstava. Naime, Grad za javne potrebe rezervira 74 posto termina, pojasnila je na sjednici Pokrajčić dodajući kako i u takvim uvjetima podružnica koju vodi uspijeva prodati 24 posto termina i nešto na tome zaraditi.

Objasnila je i kako će u dugovanje ući i izgradnja klizališta na Šalati, dok su gradski vijećnici naglasili kako su iznesena objašnjenja o gubicima u poslovanju koje je iznijela voditeljica Podružnice primila na znanje.

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • dododo:

    Bandic ne radi za nikoga------ osm za svoj novcanik

  • 14words:

    Deset godina dizali su ruku za sve Bandićeve projekte a sada popuju i moraliziraju,svi su oni moralisti tipa Čačić,izjavi u Nu2 da će se povući barem sa mjesta predsjednika HTS i onda,ništa...

  • bobika:

    j++++ bandića...