Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prozivka

SDP: Koliko je Bandić radio za Zagreb, a koliko za Pantovčak?

milan bandić
Davor Javorović/PIXSELL
24.03.2010.
u 10:35

SDP-ovu zastupnicu Ivu Prpić zanimalo je koliko je Bandić istinski prošle godine bio na terenu u Zagrebu, a koliko za potrebe predsjedničke kampanje te je li trošio svoj godišnji odmor sukladno Zakonu o radu.

Raspravljajući o izvještaju o radu u drugom dijelu 2009. godine gradonačelnika Zagreba na današnjoj sjednici Odbora za mladež zagrebačke Gradske skupštine, odano je priznanje vrijednom radu 1200 gradskih činovnika, ali ne i prvom čovjeku metropole – Milanu Bandiću.

Prozivku na rad gradonačelnika iznijela je njegova bivša stranačka kolegica, SDP-ova predsjednica odbora Iva Prpić koja se zapitala koliko je istinski Milan Bandić bio na terenu prošle jeseni i zime za potrebe grada Zagreba, a koliko za svoju predsjedničku ambiciju i kampanju za Pantovčak.

Propitivala je i broj potrošenih dana godišnjega odmora koje je Bandić koristio kako bi mogao sudjelovati u kampanji, a tijekom kojih nije obnašao svoju gradonačelničku dužnost. No i uz iznošenje sumnji u „istinske terenske namjere“ prvog čovjeka Zagreba te prema njoj, nezakonitoga prekomjernog trošenja godišnjeg odmora, odbor je prihvatio izvještaj. HDZ nije dao na sjednici Odbora potporu izvještaju, naglašavajući kao su SDP-ovci licemjerni.

Kako je objasnila zastupnica i predsjednica Odbora za mladež Iva Prpić, prihvaćanje izvještaja znači priznanje vrijednoga rada djelatnika gradske administracije, a ne gradonačelnika Bandića.

Milijunski gubici su planirani

A veliki gubici u poslovanju koji su dosegli 42 milijuna kuna minusa u podružnici Zagrebačkog holdinga Upravljanje sportskim objektima pravdala je na današnjoj sjednici Odbora za mladež voditeljica podružnice Gordana Pokrajčić.

- To je planirani minus u kojem ne smijemo izgubiti iz vida ovrhu po državi moramo platiti 20 milijuna kuna, pojasnila je gradskim zastupnicima i članovima odbora voditeljica aludirajući na dug za PDV što ga 2005. godine nije podmirila tvrtka Sljeme Medvednica kojoj su pravni sljednici.

Mi u upravljanju sportskim objektima imalo malo mogućnosti za komercijalizaciju termina i njihovu prodaju građanina i namicanju sredstava. Naime, Grad za javne potrebe rezervira 74 posto termina, pojasnila je na sjednici Pokrajčić dodajući kako i u takvim uvjetima podružnica koju vodi uspijeva prodati 24 posto termina i nešto na tome zaraditi.

Objasnila je i kako će u dugovanje ući i izgradnja klizališta na Šalati, dok su gradski vijećnici naglasili kako su iznesena objašnjenja o gubicima u poslovanju koje je iznijela voditeljica Podružnice primila na znanje.

Komentara 11

DO
dododo
08:47 28.03.2010.

Bandic ne radi za nikoga------ osm za svoj novcanik

14
14words
11:14 24.03.2010.

Deset godina dizali su ruku za sve Bandićeve projekte a sada popuju i moraliziraju,svi su oni moralisti tipa Čačić,izjavi u Nu2 da će se povući barem sa mjesta predsjednika HTS i onda,ništa...

BO
bobika
13:09 24.03.2010.

j++++ bandića...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije