Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Sanirali su propali asfalt, Stross sad čeka veliku rekonstrukciju

Grad je poslao ekipu na teren nakon što je Večernjak upozorio na problem te potom naredio izvođaču da popravi loše obavljen posao
17. svibnja 2018. u 08:47 5 komentara 846 prikaza
strross
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Ulegnuti asfalt na Strossmayerovu šetalištu duž trase kojom su lani u listopadu postavljali kanalizaciju bio je trn u oku mnogim Zagrepčanima. Sasvim je očito, komentirali su, da su radovi od kule Lotrščak do Mesničke ulice, na 284 metara dužine i 30 centimetara širine, loše izvedeni. A 450.000 kuna, kolika je vrijednost ulaganja, kritizirali su, nije malen novac. Na taj je propust Gradu Zagrebu kao investitoru ukazao i Večernji list, nakon čega su brže-bolje na teren poslali ekipu, a potom naredili izvođaču da popravi loše obavljen posao. Rov u koji je postavljena kanalizacija, objasnio je pročelnik Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada Dinko Bilić, bio je saniran asfaltom, no s obzirom na to da se radilo u kišnom razdoblju, slojevi ispod njega nisu bili dovoljno nabijeni pa je došlo do slijeganja. Drugim riječima, asfalt je zbog nedovoljnog nabijanja propao ispod razine šetališta.

Milan Bandić STRATEŠKI VEĆ 15 GODINA Bandićevih šest Fejs projekata

– Izvođač radova naknadno je sanirao prijekop na vlastiti trošak jer su nepravilnosti utvrđene u garantnom roku – kazao je Bilić. Planira se, dodao je, i veliko uređenje Strossmayerova šetališta od uspinjače do Mesničke, i dijela padine ispod njega, no prvo se mora izraditi tehnička dokumentacija, za što je novac osiguran, te ishoditi građevinska dozvola.

– Budući da je taj teren svrstan u pretežno nestabilna područja, u tijeku je ispitivanje tla i potpornog zida ispod šetališta. Elaborat geomehaničkih istražnih radova ujedno je i podloga za izradu tehničke dokumentacije – rekao je Bilić. No, kada bi onda mogli početi radovi na prvom zagrebačkom javnom šetalištu, koje je otvoreno 1813., po znamenitome je biskupu nazvano 1874., a današnji izgled dobilo 1913. prema projektu arhitekta Huge Ehrlicha, nije definirao. Budući da su tek u prvoj fazi izrade dokumentacije, to najvjerojatnije neće biti prije sljedeće godine.

Vecernjakovi novinari testiraju pica katove po gradu. Gastropatrola VL-a Testirali smo pizza cutove u Zagrebu: evo koji je najbolji, a koje treba izbjegavati Prosvjed ZET-a Traže beneficirani staž Prosvjed Zetovaca, u podne na 10 minuta zaustavili vozila Septička jama Septičke jame u koncesiju Neka ih privatnici čiste i prazne
Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • Vito:

    Vidite li dvije klupe na priloženoj slici??? __ Između njih možete vidjeti i novo asfaltirano područje. __ Na tom mjestu je bio kesten kojeg su srušili kako bi vozilima mogli voziti po šetalištu. __ Toliko o brizi za zelenilo u ... prikaži još! gradu Zagrebu. __ Da, posjekli su sve tise oko Đamije __ Posjekli su i svo grmlje __ Sad su na redu i stabla, samo čekaju povoljan trenutak kad će u Zagrebu biti samo stari i nemoćni Zagrebčani i Zagrebčanke.

  • Vito:

    radovi od kule Lotrščak do Mesničke ulice, na 284 metara dužine i 30 centimetara širine, loše izvedeni. A 450.000 kuna ::: Izvod iz GSKG računa od 2017.g. - iskop zemlje 6 X 0,60 X 1m = 726,87 kn. --- 726,87 ... prikaži još!87 kn / 6 metara = 121,15 kuna jedan metar __ Ovdje je cijena trinaset puta (13X) veća __ Očita pljačka - 1 metar - 1584 kune za pola širine. __ Tko su izvođači radova??? __ Tko je potpisao račun??? __ Tko je odobrio isplatu novca???

  • dopizdilomi:

    Još dva do tri plaćena krparenja i popravka a onda slijedi rekonstrukcija iza koje se popravlja, opet.