Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rupe na šetalištu

Sanirali su propali asfalt, Stross sad čeka veliku rekonstrukciju

strross
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
17.05.2018.
u 08:47

Grad je poslao ekipu na teren nakon što je Večernjak upozorio na problem te potom naredio izvođaču da popravi loše obavljen posao

Ulegnuti asfalt na Strossmayerovu šetalištu duž trase kojom su lani u listopadu postavljali kanalizaciju bio je trn u oku mnogim Zagrepčanima. Sasvim je očito, komentirali su, da su radovi od kule Lotrščak do Mesničke ulice, na 284 metara dužine i 30 centimetara širine, loše izvedeni. A 450.000 kuna, kolika je vrijednost ulaganja, kritizirali su, nije malen novac. Na taj je propust Gradu Zagrebu kao investitoru ukazao i Večernji list, nakon čega su brže-bolje na teren poslali ekipu, a potom naredili izvođaču da popravi loše obavljen posao. Rov u koji je postavljena kanalizacija, objasnio je pročelnik Ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada Dinko Bilić, bio je saniran asfaltom, no s obzirom na to da se radilo u kišnom razdoblju, slojevi ispod njega nisu bili dovoljno nabijeni pa je došlo do slijeganja. Drugim riječima, asfalt je zbog nedovoljnog nabijanja propao ispod razine šetališta.

– Izvođač radova naknadno je sanirao prijekop na vlastiti trošak jer su nepravilnosti utvrđene u garantnom roku – kazao je Bilić. Planira se, dodao je, i veliko uređenje Strossmayerova šetališta od uspinjače do Mesničke, i dijela padine ispod njega, no prvo se mora izraditi tehnička dokumentacija, za što je novac osiguran, te ishoditi građevinska dozvola.

– Budući da je taj teren svrstan u pretežno nestabilna područja, u tijeku je ispitivanje tla i potpornog zida ispod šetališta. Elaborat geomehaničkih istražnih radova ujedno je i podloga za izradu tehničke dokumentacije – rekao je Bilić. No, kada bi onda mogli početi radovi na prvom zagrebačkom javnom šetalištu, koje je otvoreno 1813., po znamenitome je biskupu nazvano 1874., a današnji izgled dobilo 1913. prema projektu arhitekta Huge Ehrlicha, nije definirao. Budući da su tek u prvoj fazi izrade dokumentacije, to najvjerojatnije neće biti prije sljedeće godine.

Ključne riječi

Komentara 5

VI
Vito
08:27 18.05.2018.

Vidite li dvije klupe na priloženoj slici??? __ Između njih možete vidjeti i novo asfaltirano područje. __ Na tom mjestu je bio kesten kojeg su srušili kako bi vozilima mogli voziti po šetalištu. __ Toliko o brizi za zelenilo u gradu Zagrebu. __ Da, posjekli su sve tise oko Đamije __ Posjekli su i svo grmlje __ Sad su na redu i stabla, samo čekaju povoljan trenutak kad će u Zagrebu biti samo stari i nemoćni Zagrebčani i Zagrebčanke.

VI
Vito
08:20 18.05.2018.

radovi od kule Lotrščak do Mesničke ulice, na 284 metara dužine i 30 centimetara širine, loše izvedeni. A 450.000 kuna ::: Izvod iz GSKG računa od 2017.g. - iskop zemlje 6 X 0,60 X 1m = 726,87 kn. --- 726,8787 kn / 6 metara = 121,15 kuna jedan metar __ Ovdje je cijena trinaset puta (13X) veća __ Očita pljačka - 1 metar - 1584 kune za pola širine. __ Tko su izvođači radova??? __ Tko je potpisao račun??? __ Tko je odobrio isplatu novca???

DO
dopizdilomi
09:14 17.05.2018.

Još dva do tri plaćena krparenja i popravka a onda slijedi rekonstrukcija iza koje se popravlja, opet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije