Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Sanacija oborinske odvodnje u OŠ Jure Kaštelana počinje ovih dana

Što je ispunjeno, a što se čeka u Gradskoj četvrti Trnje nakon održane Večernjakove tribine "Želite li bolji kvart?"
16. rujna 2014. u 09:41 0 komentara 504 prikaza

Pripreme za izgradnju crkve u sklopu parka na Trnjanskoj Savici počele su, unatoč negodovanju i prosvjedovanju dijela stanovnika da će se time uništiti velika zelena površina.

Tako bi radovi, kako je najavljeno na Večernjakovoj tribini "Želite li bolji kvart?", trebali početi u 2015. godini.

Ništa od igrališta

Obnova je ipak izostala za derutnu školu OŠ Jure Kaštelana, u kojoj učenici borave pod azbestnim krovom. No sudeći prema riječima pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Ivice Lovrića izvođač za sanaciju oborinske odvodnje, temeljnog tla i pukotina je odabran, a početak radova očekuje se ovih dana.

–U vezi krova, Ured svake godine u Planu javne nabave izvrši sanacije azbestnih krovova na nizu školskih objekata, te će i onaj na OŠ J. Kaštelana biti saniran 2015. - rekao je Lovrić.

Umjesto igrališta, koje se trebalo graditi na prostoru iza Hvarske 10 kako se djeca više ne bi gužvala na onom u Rapskoj ulici, Vijeće GČ Trnje uložilo je u uređenje kolnika u ulici Vrbik 317.100 kuna, te u uređivanje nogostupa u Ulici grada Vukovara od Korčulanske do Lopudske ulice. Od realizacije gradnje igrališta odustalo se zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, no i zbog prosvjeda starijih stanovnika, kojima bi smetala buka ispod njihovih prozora. Ipak, završeni su radovi na uređenju kolnika i nogostupa s oborinskom odvodnjom u Miramarskoj.

Izmjene GUP-a

Svoju će sudbinu uskoro znati stanovnici iz 85 kućanstava na području Starog Trnja, čije se kuće nalaze pored buduće trase ulice Prisavlje. Mnogima se i odbio zahtjev za legalizaciju ilegalno sagrađenih kuća na području Trnjanskog nasipa, Struga i Pruda jer je područje predviđeno za javno-društvenu namjenu. Kako bi spasili kuće, prikupljali su potpise za peticiju kojom bi izmijenili GUP, a poslali su je Gradu prilikom javne rasprave u lipnju.

– Uskoro će se održati sastanak svih ureda i službi u Gradu Zagrebu na temu izmjene i dopune GUP-a u svrhu legalizacije nezakonito izgrađenih građevina u zonama javne i društvene namjene - kaže predsjednik GČ Trnje Ivan Bare.

vjenčanica
MUKE PRED VJENČANJE
Mladenka zaprepaštena potezom mladoženje: 'Počela sam vikati na njega, nisam ga mogla više slušati'
Dermatitis
ATOPIJSKI DERMATITIS
Najbolji savjeti za lakši život s čestom i podcijenjenom bolešću
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.