Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
integrirani prijevoz

S jednom kartom od zapada Zagorja do istoka ZG županije

Glavni kolodvor
Patrik Macek/ Pixsell
19.09.2013.
u 10:00

Gradski ured za promet predstavio je prvu fazu izrade projekta integriranog prijevoza. U dvije županije vrijedit će jedna karta.

Konzorcijski tim, četiri tvrtke iz Austrije, Njemačke i Hrvatske, s predstavnicima gradskog Ureda za promet jučer je i službeno predstavio projekt izrade prve faze integriranog prijevoza putnika, kojim bi stanovnici Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije s jednom kartom, koja bi vrijedila kod svih operatera i prijevoznika, putovali unutar te dvije županije. 

– Inicijativa je pokrenuta devedesetih, 2006. napravljena je studija, a lani je konačno potpisan sporazum o pokretanju – kazali su iz gradskog Ureda za promet. U studenom bi projekt trebao biti dovršen, a sustav su razradili samo organizacijski. 

– Problem je bio uskladiti 26 različitih politika poslovanja, koliko ima prijevoznika na tom području – rekao je Markus Frewein, jedan od autora.

Bitno je da vlakovi i autobusi te tramvaji ne voze paralelno istim trasama, što je slučaj u Zagrebu. Polaske bi se reguliralo s obzirom na broj putnika pa bi tako, kad je najveća špica za odlazak na posao, tramvaji vozili češće nego u vrijeme kad gužve nisu velike.

>>Ofenziva ZET-a: Švercanje skuplje, kazne i do 900 kuna!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije