Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sutra tehnički'

Roditelji zbunjeni, a grad i izvođač tvrde da se radovi izvode u roku

Vrbani III
Matija Habljak
23.04.2013.
u 16:09

U vrtić bi se trebalo već u svibnju, a škola će biti spremna za jesen i novu školsku godinu

Kasni li se s gradnjom škole u Vrbanima III, pitaju se stanari koji već sedam godina čekaju otvorenje i škole i vrtića. Vrtić je, naime, u završnoj fazi, a u Tehnici, koja je izvođač radova, potvrđuju da će tehnički pregled biti 24. travnja i kako Grad planira otvoriti vrtić u svibnju. Međutim, škola ne napreduje takvim tempom, izvana izgleda kao da je u rohbau fazi. Škola u Vrbanima III bit će spremna za novu školsku godinu. Samo je za mjesec dana produljen rok primopredaje, umjesto do 30. lipnja, na 31. srpnja – kaže Božica Šimleša, zamjenica pročelnika za obrazovanje, kulturu i šport.

U Tehnici su objasnili da oni svejedno računaju na lipanjski rok. Gradnja, tvrde, nije zastala i “iznutra je objekt opremljeniji nego što to izgleda izvana”, a jedino se čekaju metalni dijelovi za fasadu iz inozemstva. Roditelji, ali i učitelji djece zbunjeni su i glasinama o tome hoće li već formirani razredi djece s Vrbana III u novu školu prijeći zajedno sa svojim učiteljima. Informacije po kojima je trebalo biti tako, sada su postale upitne.

– Učiteljice već formiranih razreda u kojima su djeca s Vrbana III idu s djecom u novu školu – kaže B. Šimleša.

>>U svibnju počinju upisi u dječje vrtiće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije