Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb vrtić kakav zaslužuju

Roditelji s Kajzerice žele školu i vrtić, a ne stadion

Unatoč tome što su dobili obećanje Grada da će se uskoro započeti s izgradnjom škole i vrtića, građani Kajzerice ipak su odlučili prosvjedovati.
11. lipnja 2010. u 15:29 2 komentara 6 prikaza
kajzerica
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Unatoč tome što su dobili obećanje Grada da će uskoro početi izgradnja škole i vrtića, stanovnici zagrebačke četvrti Kajzerice ipak su odlučili prosvjedovati. Kako kažu, gradski oci i prije su im obećavali, no nikada obećano nisu ispunili. Još prije mjesec dana roditelji novozagrebačkog naselja, među kojima je većina mladih s vrtićkom i školskom djecom, na spomen izgradnje stadiona u naselju reagirali su peticijom koju su sa 560 potpisa predali Gradskom uredu za obrazovanje. No odgovor iz Ureda dobili su tek ovih dana. Kako kažu, vrtić i škola od većeg su javnog interesa za naselje nego stadion.

– Uz Vrbane, Kajzerica je na drugom mjestu s jednakim potrebama za izgradnjom vrtića i škole – rekao je pročelnik Ureda Ivica Lovrić na prosvjedu koji su u utorak organizirali roditelji s Vrbana III, nakon čega je stigao i odgovor na peticiju roditelja s Kajzerice.  

No, roditelji i dalje ne vjeruju nikome sve dok ne vide jasan plan na papiru.

 – Uvjereni smo da se od praznih obećanja ne živi, zbog toga želimo konkretne odgovore. Kada čujem da se govori o izgradnji stadiona i drugih javnih objekata, ne mogu vjerovati. Tu ima toliko djece koja moraju ići u školu i vrtić i oni bi trebali biti na prvome mjestu - očajna je majka dvaju školaraca Karmela Tikovički.  

Naime, Grad još ove godine planira pokrenuti postupak gradnje vrtića i škole te se razmatra model financiranja koji bi trebao biti javno-privatno partnerstvo.

RTL Direkt
Zoran Šprajc u svom stilu komentirao Bandićev sprovod: 'Kao da je sam pisao scenarij, imao je smisla za zaj***nciju''
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • autoritet:

    neka opet glasaju za SDP pa bude svega

  • Ugo Kajvez:

    Ma bandić će osigurati kajzerici stadion, česte ulične šore BBB i murje, razbijene aute, buseve, prozore, nesnošljivu gužvu i buku - po uskim ulicama tamo, automobile na svakoj preostaloj zelenoj površini, .. to je dovoljno, netreba puku škole bitni su ... prikaži još! kruh i igara, .. pogotovo za bandićeve pajdaše .... imate kazerčani biti kuš i sretni !! ....