Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Roditelji s Kajzerice žele školu i vrtić, a ne stadion

kajzerica
Sanjin Strukić/PIXSELL
11.06.2010.
u 15:29

Unatoč tome što su dobili obećanje Grada da će se uskoro započeti s izgradnjom škole i vrtića, građani Kajzerice ipak su odlučili prosvjedovati.

Unatoč tome što su dobili obećanje Grada da će uskoro početi izgradnja škole i vrtića, stanovnici zagrebačke četvrti Kajzerice ipak su odlučili prosvjedovati. Kako kažu, gradski oci i prije su im obećavali, no nikada obećano nisu ispunili. Još prije mjesec dana roditelji novozagrebačkog naselja, među kojima je većina mladih s vrtićkom i školskom djecom, na spomen izgradnje stadiona u naselju reagirali su peticijom koju su sa 560 potpisa predali Gradskom uredu za obrazovanje. No odgovor iz Ureda dobili su tek ovih dana. Kako kažu, vrtić i škola od većeg su javnog interesa za naselje nego stadion.

– Uz Vrbane, Kajzerica je na drugom mjestu s jednakim potrebama za izgradnjom vrtića i škole – rekao je pročelnik Ureda Ivica Lovrić na prosvjedu koji su u utorak organizirali roditelji s Vrbana III, nakon čega je stigao i odgovor na peticiju roditelja s Kajzerice.  

No, roditelji i dalje ne vjeruju nikome sve dok ne vide jasan plan na papiru.

 – Uvjereni smo da se od praznih obećanja ne živi, zbog toga želimo konkretne odgovore. Kada čujem da se govori o izgradnji stadiona i drugih javnih objekata, ne mogu vjerovati. Tu ima toliko djece koja moraju ići u školu i vrtić i oni bi trebali biti na prvome mjestu - očajna je majka dvaju školaraca Karmela Tikovički.  

Naime, Grad još ove godine planira pokrenuti postupak gradnje vrtića i škole te se razmatra model financiranja koji bi trebao biti javno-privatno partnerstvo.

Ključne riječi

Komentara 2

AU
autoritet
17:05 11.06.2010.

neka opet glasaju za SDP pa bude svega

UK
Ugo Kajvez
01:34 12.06.2010.

Ma bandić će osigurati kajzerici stadion, česte ulične šore BBB i murje, razbijene aute, buseve, prozore, nesnošljivu gužvu i buku - po uskim ulicama tamo, automobile na svakoj preostaloj zelenoj površini, .. to je dovoljno, netreba puku škole bitni su kruh i igara, .. pogotovo za bandićeve pajdaše .... imate kazerčani biti kuš i sretni !! ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije