Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki uspjeh

Rječiti hrvatski srednjoškolci postali svjetski prvaci u debati

debata
Foto: Hrvatsko debatno društvo
07.08.2015.
u 00:10

Naši sjajni elokventni učenici na prekjučer završenom Svjetskom prvenstvu u debati koje je održano u Singapuru

Iznimni srednjoškolci – Martin Rosenzweig iz XV. te Marija Jarnjak, Eta Krpanec, Tin Puljić i Luka Petrović iz II. gimnazije – kao članovi Hrvatske debatne reprezentacije osvojili su prvo mjesto na Svjetskom debatnom prvenstvu u kategoriji država izvan engleskog govornog područja, održanom od 25. srpnja do 5. kolovoza u Singapuru.

U konkurenciji 53 zemlje svijeta naši su se učenici na vrh probili pobjedama protiv Španjolske, Mađarske, Bahreina, Argentine i Litve, a debatirali su o problemu imigracije, prilagodbi radnog zakonodavstva zahtjevima modernog tržišta, poboljšanju sustava kaznenog zakonodavstva, utjecaju anketa javnog mijenja na političke utrke te zaduživanju država i rješavanju dugova Grčke. 

>> Mladi matematičari dočekani zagrljajima, poklonima i poljupcima

>> Mladi hrvatski informatičari osvojili tri srebrne i jednu brončanu medalju

Komentara 7

JM
Jean-Michel_Nicolier
09:49 07.08.2015.

Bravo! Ovo je fantastičan uspjeh. Debata potječe još iz 18.st. i sva društva u kojima ima jaku tradiciju, imaju visoku razinu demokracije i kulture javnog razgovora.

KO
kolateral77
00:22 07.08.2015.

logično. ako neko zna filozofirati onda smo to mi. cijeli ti život lažu, a ti moraš jedne koje preferiraš opravdavati, a druge gaziti.

RA
rakikaki
10:25 07.08.2015.

Buduci politicari ili jos gore odvjetnici. Umijece prodavanja magle i shebavanja malog covjeka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije