Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident na odlagalištu

Radniku koji je ozlijeđen na Jakuševcu amputirali ruku

Zagreb: Opet se odronilo sme?e na Jakuševcu, dvije osobe ozlije?ene
Luka Stanzl/PIXSELL
04.12.2023.
u 13:29

Kako su pojasnili iz KBC-a Zagreb, 59-godišnji radnik izgubio je lijevu nadlakticu

Tri su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teže, u jutrošnjem odronu otpada na Jakuševcu. Informacija je to koja tijekom cijelog dana kola Zagrebom, a svi se pitaju u kakvom su stanju radnici koji su se prilikom incidenta na odlagalištu našli u blizini jakuševečkog brda. 

Ozlijeđeni su, poznato je, odvezeni u KBC Zagreb, a zna se i da je jedan od njih teže ozlijeđen. Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako je taj muškarac promptno operiran, unatoč životnoj ugrozi, te je trenutačno u fazi buđenja, dok druga dva imaju lakše ozlijede. 

Kako su pojasnili iz KBC-a Zagreb, 59-godišnji radnik izgubio je lijevu nadlakticu, odnosno, liječnici su je morali amputirati.

>>VEZANI ČLANCI: 

– Kod nas je došao prije 45 minuta na jedinicu intenzivne medicine i to nakon obavljenog operacijskog zahvata. Muškarac je izgubio lijevu nadlakticu, ima tri slomljena rebra s lijeve strane i frakturu torakalnog kralješka. Riječ je o teškim tjelesnim ozljedama koje mu trenutačno ne ugrožavaju život – kazao je prof. dr. sc. Slobodan Mihaljević iz KBC-a Zagreb. 

Dodao je i kako će njegovo liječenje trajati cijeli život s obzirom na izgubljenu nadlakticu, a što se tiče terapijskih mjera, sve će ovisiti o njegovu zdravstvenom stanju i možebitnim komplikacijama na plućima. Druga dva pacijenta ne nalaze se na odjelu intenzivne njege, što potvrđuje i prvotnu informaciju da su oni lakše ozlijeđeni. 

Podsjetimo, jutros je oko 6.40 sati u Zagrebu na deponiju Jakuševec došlo je do odrona smeća. Od 7. 55 sati zatvorena je Sajmišna cesta od Mičevca do Jakuševca u smjeru zapada. Osigurano je mjesto događaja – javili su jutros iz policije. Prvo golemo klizište promjera nekoliko desetaka metara na odlagalištu se otvorilo 11. studenog, a javnost je za njega doznala pet dana kasnije. Iz zagrebačke Gradske uprave tek su nakon pisanja medija izvijestili da je djelomično urušen zapadni dio odlagališta otpada Prudinec/Jakuševec, no nitko nije ozlijeđen, nema povećane koncentracije odlagališnih plinova i odlagalište uredno funkcionira.

>>VIDEO: Tomašević o odronu smeća: 'Od inspektorata nisu utvrđene nepravilnosti'

Komentara 13

V0
Vlaskoulicanec4.0
13:38 04.12.2023.

Da u Muzemo imaju i trunku morala, svi bi dali ostavku... Ovako će im opet Bandić biti kriv za sve? Ali lijevičari i moral dva su nespojiva pojma!

Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
13:53 04.12.2023.

Sta briga tomicu, njegova je ruka 👌, placa ide, ured topao a krivac za sve na groblju, a plenkovic nek odradi njegov posao...ja bi bio bolji gradonacelnik od njega: ne bi ni dolazio na posao.

MA
marcellus
13:34 04.12.2023.

Tomaševiću, gdje je bar isprika unesrećenom? Gdje je poziv na ostavku Vića ili njegova smjena?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije