Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKVALIFIKACIJA

Radnice iz Kamenskog idu na burzu kao maserke

'21.10.2010., Zagreb - Prosvjed radnika Zeljezare Split ispred Zagrebacke Katedrale. Radnice Kamenskog pridruzile su se radnicima Zeljezare Split. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
14.07.2011.
u 22:30

Nerad je ovim vrijednim ženama, kažu, najteže pao nakon propasti tvornice Kamensko.

U cijeloj tragediji oko tvornice Kamensko nekadašnjim radnicama nisu najteže padali ni neimaština zbog neisplate plaća, ni što im rad nije plaćen, nemar iskazan prema njima, ni neizvjesnost... Najteže im je padao - nerad.

– Nakon dvadeset pet godina rada u Kamenskom, najteže su mi pala ona četiri mjeseca dok sam sjedila doma i nisam imala što raditi – rekla je Ljiljana Grakanić, jedna od devet bivših tekstilnih radnica koje sad traže novi posao u uslužnim djelatnostima kao kvalificirane wellness-maserke.

Odustale zbog okolnosti

Potaknut tragičnom sudbinom radnica nekad uspješnog kombinata, Marko Jurakić iz Wellness učilišta Hrvatska ponudio je radnicama prekvalifikaciju za maserke, besplatan tečaj od više od 300 radnih sati, koje je od 13 radnica koje su prošle testiranja završilo njih devet. Četiri su odustale zbog obiteljskih okolnosti ili nalaženja novog posla. Svih devet sada opet ide na burzu, ali s nadom u nalaženje posla koje im daje prekvalifikacija u traženije zanimanje; sve su se odlučile i za dodatno obrazovanje za zvanje terapeuta.

Vrijedne i skromne

Na svečanoj dodjeli diploma Jurakić se obratio svim potencijalnim poslodavcima, ističući da će dobiti vrijedne, skromne i stručne žene, sjajne timske radnice. Također je pozvao sve vlasnike škola da poneki stolac odvoje i za one koji su u krizi ostali bez posla i treba im dodatna prekvalifikacija.

Sad su te radnice, koje je gradonačelnik M. Bandić, uručujući im diplome, nazvao "ženama koje se nisu predale", opet nezaposlene. Traže bilo kakav posao.

– S ovim se ipak može lakše naći posao – kaže jedna od njih slegnuvši ramenima. Možda ne tu kod nas, ali barem vani. Šiti možeš samo u Kini ili na Tajvanu... – rekla je jedna od bivših radnica tvornice Kamensko.

Komentara 16

TO
tonkica
08:45 15.07.2011.

Marko Jurakic...svaka cast i hvala Vam.

KA
karambita
12:38 15.07.2011.

Da, Juga nije valjala...sad je superiska....ebes radna mjesta, bitno da je drzava samostalna i bez Srba....e tugo moja pregolema

MD
Markiz De Sade
10:29 17.07.2011.

Jesu li naučile \"handjob\"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije