Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra u 19 sati

Purgerica poklanja nedjeljnu španciranciju povodom Dana grada

Marko Lukunic/PIXSELL
29.05.2021.
u 19:04

Mjesto polaska na turu je u 19h, kod makete grada, na uglu Bakačeve ulice i Europskog trga.

Turistička vodičkinja Josipa Šiklić, poznatija kao Purgerica, čuvena je po svojim zanimljivim tematskim turama kroz gradsku jezgru i popratnim pričama o povijesti našeg glavnog grada. A sutra u 10 sati daruje specijalnu besplatnu tematsku turu. 

-  Upoznajte naš Zagreb na drugačiji način - zamislite na trenutak da ste pravi pravcati turist u svom gradu, te da neka od njegovih najpoznatijih mjesta i atrakcija vidite po prvi puta, ali sada kroz štiklece i neobične priče o drugačijoj strani povijesti, kulture, arhitekture, obrtništva te zagrebačkih legendi. Krenite u potragu za zaustavljenim satom, otkrijte avanturiste koji se penju po tornjevima Katedrale, doznajte tko je pohađao "črnu školu", pronađite stare opate i lokaciju prve kavane u Dugoj ulici, prepoznajte zavjetne darove koji čuvaju legendu o jednom drevnom požaru, pokucajte na vrata prvog zagrebačkog gradonačelnika, kaznite, bar u mislima, sve one koji vas srde uz pomoć "prangera", i nasmijte se uz priče o neslomljivom šarmu i duhu naših starih Zagrepčanki i Zagrepčana - poručuje Purgerica. 

Mjesto polaska na turu je u 19h, kod makete grada, na uglu Bakačeve ulice i Europskog trga. A evo i uputa za rezevacije i informacije: 

- Rezervacija je obavezna, a broj mjesta je ograničen

- Rezervacije se mogu potvrditi pozivom ili porukom na: 0916363661 ili e-mailom na: purgerica@yahoo.com

- Kada šaljete poruke i mailove, napišite vaše cijenjeno ime i prezime, te broj osoba koje vodite sa sobom

- Tura je i dalje isključivo na otvorenom prostoru

- Španciranti s 4 šape su jako dobrodošli

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije