Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne propustite

Pugerica poklanja tri besplatne tematske ture u čast Jurjeva i Noći knjige

Foto: Privatni album
1/3
23.04.2021.
u 11:54

Španciranti na četiri šape su jako dobrodošli.

U čast Jurjeva, i svih najljepših tradicija kojima vrvi naš kraj u ovoj posebnoj, čarobnoj noći, i u čast slavljenja riječi koje liječe - teme ovogodišnje manifestacije Noć knjige, Purgerica, lokalni turistički vodič, časti posebnim izdanjima svojih omiljenih pripovjedačkih tura, nastalih zahvaljujući knjigama, i beskrajnoj inspiraciji koja je potekla iz njih.

Danas i sutra, oba dana s početkom u 20 sati,kreće tura „Začarane priče na Jurjevo“, i poziva da na jednu večer postanete stanovnik drevnih mjesta, sela i lugova od Turopolja do Medvednice, i uz svjetlost najljepšeg starog proljetnog kriesa, onog Jurjevog, otkrijete priče, legende i bajoslovlja iz vremena naših starih Slavena. Inspirirana pričama i knjigama Ivane Brlić Mažuranić, Vitomira Belaja i Zdenka Bašića, tura će vas povesti do onih neobičnih likova iz naše starine poput rusalki, nevidinčića i starih božanstava, simolike kriesova Jurjevskih, i plesova vilinskih.

"Na jednu večer,  budite oni koji pale kriesove, daruju vodu, i tako, čuvaju naše korijene od zaborava. Kradljivica Vremena vodi vas u vrijeme, u kojem nema mjesta za turobna vremena. Mjesto polaska, za oba termina ture, i petak, i subotu, je kod Kule Lotrščak", veli Purgerica.

U nedjelju, s početkom u 18:30h, pridružite se usto jednom vrlo vragolastom Zagorkinom liku, koji se usudio išetati vani sa stranica njezinih romana, i postati rokerski odjevena, pripovjedački raspoložena, moderna kontesa Nera. Tura „Grič priča ljubavnu priču“ vodi vas Gornjim gradom, u potragu za škandalozno-(anti)romantičnim ljubavnim pričama, u kojima se glavni akteri ponekada vole, ponekada varaju, vrlo često međusobno truju, i planove za razvode kuju. Crna Kontesa pretvara se u recitatoricu Zagorkinih misli i stihova, emancipiranu zagovornicu ljubavi prema ljudima, Griču, Zagrebu, Zagorki, i našoj predivnoj pisanoj riječi. A možda doznate i gdje se sakrio njezin Siniša. Mjesto polaska za ovu turu je ulaz u Park Grič, sa Strossmayerovog šetališta.

Rezervacija je obavezna, a broj mjesta ograničen Rezervacije možete potvrditi porukom ili pozivom na: 0916363661 ili e-mailom na: purgerica@yahoo.com. Kada šaljete poruke i mailove, napišite  ime i prezime, datum ili naziv ture,  te broj osoba koje vodite sa sobom. Španciranti na četiri šape su jako dobrodošli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije