Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Prvi Dani otvorenih vrata Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Maturani koji dođu na Dane otvorenih vrata, moći će dobiti osnovne informacije o tim studijima, a očekuju ih i zanimljiva predavanja, radionice, panel rasprave i pub kvizovi
21. veljače 2018. u 21:46 11 komentara 667 prikaza
Filozofski fakultet
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Filozofski fakultet u Zagrebu prvi put organizira Dane otvorenih vrata. S ciljem popularizacije znanstvenih disciplina koje se podučavaju na najvećem društveno-humanističkom fakultetu u Hrvatskoj, Dani otvorenih vrata održat će se na Fakultetu (Ulica Ivana Lučića 3, Zagreb) u petak, 23. veljače od 12 do 18 te u subotu, 24. veljače od 10 do 16 sati.

Stjepan Damjanović Zadnje predavanje VIDEO Spektakularan oproštaj studenata od omiljenog profesora

Fakultet trenutačno broji više od 6000 studenata i 500 nastavnika. Na njegova 23 odsjeka izvodi se 45 preddiplomskih i 33 diplomska studija sa 74 različita smjera.

Maturani koji dođu na Dane otvorenih vrata, moći će dobiti osnovne informacije o tim studijima, a očekuju ih i zanimljiva predavanja, radionice, panel rasprave i pub kvizovi.

Među posebno zanimljivim predavanjima su „Terorizam danas: mit ili stvarna prijetnja“, „Povijest karikature: između povijesti umjetnosti i vizualnih komunikacija“, „Koliko ludi jezici mogu biti“, „Sociologija cyber kulture – (u)mjesto ljudskoga u tehnološkoj budućnosti“ i „Tko se boji budućnosti još? – Kako vam psihologija može pomoći sa stresom i anksioznošću“.

Budući da se karijara studenata Filozofskog fakulteta razvija u nekoliko smjerova, o toj će se temi održati različite panel rasprave. Što rade stručnjaci s diplomom FFZG-a, govorit će, među ostalima, znanstvenica Davorka Radovčić i psihologinja Gordana Buljan Flander. Biviši voditelj kurikulske reforme Boris Jokić sudjelovat će u raspravi o društveno angažiranoj karijeri. Dio bivših studenata FFZG-a karijeru razvija u marketingu, odnosima s javnošu te digitalnim medijima. Među njima su stručnjakinja za istraživanje tržišta Ksenija Ilin, komunikacijska stručnjakinja Darija Mateljak i osnivač Netokracije Ivan Brezak Brkan. Neki njihovi kolege posao su našli u klasičnim medijima. Tu su Mislav Togonal i Petar Štefanić. U panelu pak o diplomantima FFZG-a u poduzetništvu govorit će Mirna Draženović te Ana Horvačić Debić. Atraktivna rasprava bit će o bivšim studentima Fakulteta u kreativnoj industriji. U dobro im poznatu zgradu zbog toga stižu vođa Zabranjenog pušenja Sejo Sexon, glumica Judita Franković te književnik Kristian Novak.

Dani otvorenih vrata FFZG-a bogati su i radionicama. Na njima će polaznici, među ostalim, moći učiti glagoljicu, ćirilicu i bosančicu, ali i kako poboljšati sebe. Moći će doznati kako postati asertivni, usavršiti javni nastup, unaprijediti organizacijske sposobnosti, pa čak i ljubavne veze.

Mnogi su studenti Filozofskog fakulteta strastveni kvizomani. Kako se tradicija ne bi prekinula, u svijet pub kvizova uvest će sve srednjoškolce koji im žele postati kolege.

Filozofski fakultet Sveučilište Nakon zabrane na Hrvatskim studijima, novi štrajk na Filozofskom Boras Ritam grada Policija je već stalni gost na Sveučilištu, a sve što rektor ima reći jest: nemam pojma!? DENIS DERK Poskok tema za doktorat na Filozofiji ili Ekonomiji
Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • mačak tom:

    Ovo sranje od fakulteta producira niškoristi nezaposlive kadrove sklone društvenoj destrukciji i nihilizmu.

  • stric8:

    ....špilja ljubičice ćopave...

  • kruti198:

    jel bio kakaf plenum za upoznavanje?