Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upoznavanje s fakultetom

Prvi Dani otvorenih vrata Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Filozofski fakultet
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
21.02.2018.
u 21:46

Maturani koji dođu na Dane otvorenih vrata, moći će dobiti osnovne informacije o tim studijima, a očekuju ih i zanimljiva predavanja, radionice, panel rasprave i pub kvizovi

Filozofski fakultet u Zagrebu prvi put organizira Dane otvorenih vrata. S ciljem popularizacije znanstvenih disciplina koje se podučavaju na najvećem društveno-humanističkom fakultetu u Hrvatskoj, Dani otvorenih vrata održat će se na Fakultetu (Ulica Ivana Lučića 3, Zagreb) u petak, 23. veljače od 12 do 18 te u subotu, 24. veljače od 10 do 16 sati.

Fakultet trenutačno broji više od 6000 studenata i 500 nastavnika. Na njegova 23 odsjeka izvodi se 45 preddiplomskih i 33 diplomska studija sa 74 različita smjera.

Maturani koji dođu na Dane otvorenih vrata, moći će dobiti osnovne informacije o tim studijima, a očekuju ih i zanimljiva predavanja, radionice, panel rasprave i pub kvizovi.

Među posebno zanimljivim predavanjima su „Terorizam danas: mit ili stvarna prijetnja“, „Povijest karikature: između povijesti umjetnosti i vizualnih komunikacija“, „Koliko ludi jezici mogu biti“, „Sociologija cyber kulture – (u)mjesto ljudskoga u tehnološkoj budućnosti“ i „Tko se boji budućnosti još? – Kako vam psihologija može pomoći sa stresom i anksioznošću“.

Budući da se karijara studenata Filozofskog fakulteta razvija u nekoliko smjerova, o toj će se temi održati različite panel rasprave. Što rade stručnjaci s diplomom FFZG-a, govorit će, među ostalima, znanstvenica Davorka Radovčić i psihologinja Gordana Buljan Flander. Biviši voditelj kurikulske reforme Boris Jokić sudjelovat će u raspravi o društveno angažiranoj karijeri. Dio bivših studenata FFZG-a karijeru razvija u marketingu, odnosima s javnošu te digitalnim medijima. Među njima su stručnjakinja za istraživanje tržišta Ksenija Ilin, komunikacijska stručnjakinja Darija Mateljak i osnivač Netokracije Ivan Brezak Brkan. Neki njihovi kolege posao su našli u klasičnim medijima. Tu su Mislav Togonal i Petar Štefanić. U panelu pak o diplomantima FFZG-a u poduzetništvu govorit će Mirna Draženović te Ana Horvačić Debić. Atraktivna rasprava bit će o bivšim studentima Fakulteta u kreativnoj industriji. U dobro im poznatu zgradu zbog toga stižu vođa Zabranjenog pušenja Sejo Sexon, glumica Judita Franković te književnik Kristian Novak.

Dani otvorenih vrata FFZG-a bogati su i radionicama. Na njima će polaznici, među ostalim, moći učiti glagoljicu, ćirilicu i bosančicu, ali i kako poboljšati sebe. Moći će doznati kako postati asertivni, usavršiti javni nastup, unaprijediti organizacijske sposobnosti, pa čak i ljubavne veze.

Mnogi su studenti Filozofskog fakulteta strastveni kvizomani. Kako se tradicija ne bi prekinula, u svijet pub kvizova uvest će sve srednjoškolce koji im žele postati kolege.

Komentara 11

MT
mačak tom
01:04 22.02.2018.

Ovo sranje od fakulteta producira niškoristi nezaposlive kadrove sklone društvenoj destrukciji i nihilizmu.

ST
stric8
23:50 21.02.2018.

....špilja ljubičice ćopave...

KR
kruti198
23:30 21.02.2018.

jel bio kakaf plenum za upoznavanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije