Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Stotine ljudi u Brestju prosvjedom pokazalo da im je dosta kopanja

Veliki broj građana okupio se danas od 17.30 kod zgrade Mjesnog odbora na Brestovačkoj 55, a na prosvjed je došao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić..
27. rujna 2019. u 20:26 29 komentara 12444 prikaza
Prosvjed u Brestju
Foto: Ante Žeravica
Pogledajte galeriju 1/25

Dijete mi se rodilo prije pet godina. Tada je kvart bio pun bagera, a evo i danas je. Ništa se nije promijenilo, a nama je više dosta, priča Marko Klobučar koji je s više stotina svojih susjeda došao podržati prosvjed stanovnika Starog Brestja u Sesvetama, a njima su se pridružili i građani iz drugih naselja u četvrti.

Raspisan natječaj Dubrava dobiva bazen s wellnessom i teretanom

Njima je, kažu, strpljenje na izmaku. Barem šest godina bageri neprestano ruju po njihovim ulicama, a njihova glavna prometnica, Brestovečka, najviše je istrpjela. Svako je ljeto raskopana, da bi se na jesen navrat-nanos zakrpala, a na proljeće bi radovi započeli iznova. U međuvremenu, stanovnici hodaju cestama punih rupa i šljunka, a djeca zaobilaze bagere svaki dan na putu do škole. 

- Postavljali su plinovod, vodovod, kanalizaciju, a prije toga su stalno pucale cijevi pa su ih sanirali. Nije bilo ljeta kad nam ulica nije bila raskopana - objašnjava Klobučar.

A prosvjedni su zahtjevi stanovnika, predvođenih Građanskom inicijativom "Volim Brestje", jednostavni - žele da se radovi završe odmah. Isprva su tražili da se Brestovečka u potpunosti sanira do kraja ove godine, međutim kad su shvatili da se to fizički ne može napraviti, produžili su rok do proljeća one iduće.  

Prosvjed u Brestju
1 / 21
Prosvjed u Brestju

Ali zato su postavili rokove za pojedine radove koji su trenutno u tijeku, poput onog da se prijekopi udarnih rupa na Brestovečkoj saniraju do 1. studenog, a da završetak radova Vodoopskrbe i odvodnje u Tupekovoj ulici bude 1. prosinca. 

Prosvjedu je prisustvovao i gradonačelnik Milan Bandić, koji je obećao da će se sve riješiti kako su Brestjani i tražili. Na posebnom sastanku s predstavnicima mjesnog odbora održanom jutros, pristao je na sve njihove zahtjeve. A vjeruju li prosvjednici obećanjima gradonačelnika?

Dogovor s gradonačelnikom | Autor : Hana Ivković Foto: Hana Ivković

- Sad kad smo dobili njegovo obećanje napismeno - da. Svejedno smo se okupili da pokažemo koliko nam je dosta ove situacije i koliko nas je u brojevima. A ne budu li rokovi ispoštovani, definitivno se okupljamo još jednom - kaže jedna od organizatorica, Željka Pašeta Gluhak. 

Našalili se s pridošlicom Doselio se u Dubravu pa ga iznenadili: Ako preživiš ova dva izazova ide još par

Podsjećamo, u samo posljednje tri godine na ulici se radila potpuna rekonstrukcija kanalizacije, plinovoda i sad vodovoda, a prije toga radilo se o manjim radovima koji su opet značili da bi cijela cesta bila potpuno zatvorena.

Svo ovo vrijeme, Brestovčani su strpljivo čekali, međutim više ne žele živjeti u prašini i voziti po cestama punih rupa i šljunka, pa su se okupili u građansku inicijativu "Volim Brestje" i organizirali prosvjed. 

- Dogovoreno je da se ono što se može sanira prije zime, a ono što preostane da se završi na proljeće. Vodoopskrba mora sanirati da se može normalno prezimiti - kazao je Bandić.

Građani, međutim, odbijaju čekati sljedeću godinu da se vrate u normalan život pa rezultate žele - odmah.

- Naše je strpljenje došlo do točke da više nemamo strpljenje te zahtijevamo da se Brestovečka kompletno rekonstruira ove godine - stoji u pozivu na prosvjed koji su stanovnici nalijepili na svaki stup i stavili u svaki kaslić u kvartu.

Jarun unatoč zabrani ulaska pun rekreativaca
UNATOČ PORUCI #OSTANIDOMA
FOTO Ovako je danas izgledao Jarun
Divaaa
BEAUTY OTKRIĆE
Konačno sam pronašla rutinu za čišćenje i njegu lica
 • Avatar dr. Evil
  dr. Evil:

  Dajte više izbore da prozračimo Zagreb od šarlantana, klaunova, i sličnih likova iz polusvijeta...Zagreb zaslužuje bolje.

 • Avatar Grubi
  Grubi:

  samozvani precjednik pogane vlake stalno dela

 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  Nakon Kozarog Boka najveći broj glasova Bilan dobiva vu Sesvetami....pa uživajte !