Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAST OD 5,5 POSTO

Osjetno porasla prosječna zagrebačka plaća, otkriveno u kojoj djelatnosti je najviša!

Hrvatske kune
Dubravka Petric/PIXSELL
11.04.2022.
u 10:42

Najniža je plaća u proizvodnji kože i srodnih proizvoda u iznosu od 4877 kuna

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za siječanj ove godine iznosila je 8528 kuna, što je porast od 5,5 posto u odnosu na siječanj 2021., podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za siječanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 7378 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je veća za 1150 kuna.

Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za siječanj isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 13.681 kunu.

Nasuprot tomu, najniža je isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 4877 kuna.

Prosječna mjesečna bruto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za siječanj ove godine iznosila je 11.887 kuna, što je porast za 6,4 posto u odnosu na siječanj 2021. godine.

Komentara 2

KE
Kennocha
14:40 13.04.2022.

Opet su si menađeri i direktori digli plaće? Pitajte prosječnog građana jel njemu porasla plaća?

Avatar VLbriše
VLbriše
09:05 12.04.2022.

one koji su po rođačkoj liniji zaposleni treba otpustiti , onima koji korektno i kvalificirano obavljaju svoj posal , povećati plaću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije