Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi podaci

Prosječna plaća u Zagrebu viša od 7200 kuna

novac
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
23.11.2018.
u 07:34

Najniža je prosječna neto plaća u Zagrebu u proizvodnji metala i za kolovoz je ona iznosila 4.012 kuna

Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za kolovoz iznosila je 7.240 kuna, što je 0,59 posto više nego za srpanj, a 4,1 posto više u odnosu na kolovoz prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Prosječna je zagrebačka plaća za kolovoz ove godine, naime, bila za 43 kune viša nego za srpanj, a 286 kuna viša nego za kolovoz prošle godine. U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za kolovoz na razini Hrvatske koja je iznosila 6.264 kune, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za kolovoz bila je viša za 976 kuna

Podaci zagrebačke statistike pokazuju da je prosjek neto plaća isplaćenih u prvih osam mjeseci ove godine iznosio 7.238 kuna

Prosječna neto plaća za kolovoz u zagrebačkom gospodarstvu iznosila je 7.128 kuna, a prosjek u izvangospodarskim djelatnostima bio je 7.464 kune.Najviša prosječna neto plaća za kolovoz u Zagrebu isplaćena je zaposlenima u vađenju sirove nafte i prirodnog plina i iznosila je 11.448 kuna.

Slijede zaposleni u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka s prosjekom od 10.380 kune, a 10.332 kune iznosio je prosjek plaća u računalnom programiranju, savjetovanju i djelatnostima povezanim s njima. U financijskim uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova prosjek je bio 10.286 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća u Zagrebu u proizvodnji metala i za kolovoz je ona iznosila 4.012 kuna. Slijede zaposleni u proizvodnji odjeće s prosječnom neto plaćom od 4.045 kuna te zaposleni u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima s plaćom od 4.078 kuna.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba, prosječna bruto plaća zaposlenih u Zagrebu za kolovoz iznosila je 10.189 kuna

>> Pogledajte što Anka Mrak Taritaš kaže o Milanu Bandiću i zagrebačkom proračunu

Ključne riječi

Komentara 15

VI
Vito
10:58 23.11.2018.

Najviša prosječna neto plaća za kolovoz u Zagrebu isplaćena je zaposlenima u vađenju sirove nafte i prirodnog plina ::: "MOLIM LIJEPO" dajte nam objasnite gdje se u Zagrebu nalaze crpilišta nafte i plina??? __ ZAŠTO obmanjujete čitatelje??? __ "Dobro", kad već spominjete naftu i plin, dajte nam onda podatke koliko je zaposlenika u Zagrebu koji svakodnevno odlaze na posao na srpilišta nafte i plina po drugim dijelovima Hrvatske??? __ Napišite i koliko stanovništvo na području crpilišta ima "prosječnu plaću", jer novci od nafte i plina s tih područja Hrvatske očito ne ostaju kod njih, nego ih uzimaju njima i donose u Zagreb gdje ih "pretovaruju u vagone" pa odvoze u mađarsku, jer je međarska vlasnik crpilišta nafte i plina (i tople vode) ispod Hrvatske. __ Prodao ih član i predsjednik pljačkaške organizacije pred sudom osuđene za pljačku Hrvatske mađarima za pišljivih 10.000.000 €

VI
Vito
10:50 23.11.2018.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba --- bilo bi pošteno objaviti ŠTO SVE uzimaju kao "parametre" za dokazivanje prosječnosti. __ Naime, sarma je sastavljena od mesa, riže i lista zelja. __ Tko jede rižu najviše??? --- "Kinezi" - Tko jede zelje najviše??? -- Nijemci - Tko jede meso najviše??? --- Austrijanci. __ A mi, obični stanovnici Zagreba, jedemo sarmu "samo" preko Božičnih blagdana __ Tako, molim lijepo da nam "večernjak" objasni što sve ide u "prosječnu plaću" kao što sam naveo primjer sarme. __ Jer sve drugo samo je najčišća obmana i prjevara čitateljstva iz samo "novinarima" poznatih razloga.

VI
Vito
10:37 23.11.2018.

u Zagrebu u proizvodnji metala ::: ?????????' __ No, ovo je stvarno žalostan dokaz neobrazovanosti i neukosti "večernjakovih" novinara __ Dajte, molim lijepo, OBJEKTIVNO, nabrojite koliko u Zagrebu postoji tvornica METALA ??? __ Objektivno nabrojite i koliko u Hrvatskoj postojii RUDNIKA metala ??? __ Nije čudo što Hrvatska propada, kad fakultetski obrazovani ne znaju razlikovati pojmove poput proizvodnje metala i metalnih proizvoda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije