Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klizište

Provalija veličine dva nogometna igrališta otvorila se nad Čučerjem

čučerje
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/8
Autori: Mateja Šobak/VLM, Jakov Novak
14.02.2014.
u 21:01

Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama rekao je kako je područje na kojem se pojavilo klizište problematično već neko vrijeme

Ponor veličine otprilike dva nogometna igrališta te dubine šest metara i proklizavanje šume za sedamdesetak metara zaprepastilo je stanovnike Čucerja koji se, iako im provalija ne prijeti direktno, žele riješiti opasnog klizišta što prije. Ono se pojavilo na brežuljku te, bude li se nastavilo kretati, prebrisat će lokalno groblje te bi se moglo zaustaviti tek na crkvi u podnožju brijega.

- Da se nešto neobično događa primijetio je susjed sa brijega pored, i to prekjučer. Vidio je da se, na mjestu gdje je bila šuma, sad nalazi samo zemlja - objasnio je Vladimir Talani iz Mjesnog odbora Čučerje te dodao kako su u pojedinim kućama posljednjih dana imali problema s nadiranjem vode, ali nitko se nije nadao da će im kiša donijeti provaliju kojoj se, kako kaže, čude i stručnjaci.

Teren su danas pregledali i iz Gradskog ureda za prostorno uređenje te, objasnili su iz Mjesnog odbora, i stručnjaci iz Instituta građevinarstva Hrvatske.

- Svima je čudno kako je nastala baš tolika rupa. Sa sanacijom će svakako krenuti, ali, napomenuli su, isključivo ručno jer se na klizište ne usude sa strojevima - objasnio je analizu Instituta Vladimir Talani.

Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama rekao je kako je područje na kojem se pojavilo klizište problematično već neko vrijeme te dodao kako se na području grada trenutno nalazi oko 800 aktivnih klizišta.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

>> FOTO Klizište 'pojelo' cestu, 200 kuća danima bez vode

Komentara 7

KU
kupusizec
21:44 14.02.2014.

Eto HNS-u lokacije za kamp reprezentacije...

DA
davos24
22:28 14.02.2014.

Ode Cevo v'riti :-)

Avatar ludi kekec
ludi kekec
10:45 15.02.2014.

bilo bi lijepo da ovaj novinar progugla pojam "provalija" i "ponor"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije