Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pitching forum

Projekti iz 11 zemalja u Doxovoj “rađaonici” filmskih uspješnica

Foto: Zagreb dox
01.03.2018.
u 18:32

Festival nije specijaliziran samo za gledanje sjajnih dokumentaraca nego i za njihovo razvijanje. I skupio je niz naslova koji to dokazuju

Tri filma koja su 2016. i 2017. razvijana na programu usavršavanja ZagrebDox Pro imala su svjetsku premijeru na ovogodišnjem IDFI-ju, Međunarodnom festivalu dokumentarnoga filma u Amsterdamu. Riječ je o “Zarobljenoj ženi” redateljice Bernadette Tuzza Ritter i “Maminoj jednadžbi” autorice Ieve Ozoline, koji ove godine gleda i zagrebačka publika, te irskoj “Samotnoj bitci Thomasa Reida” iz radionice Lukea McManusa.

Upravo je to pokazatelj da ZagrebDox nije specijaliziran samo za gledanje odličnih filmova nego je i “rađaonica” mnogih uspješnica.

I ove će godine u Pro programu, u sklopu kojeg se organizira i pitching forum, središnji događaj koji je otvoren za javnost, dvanaest autorskih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije biti predstavljeni nizu stručnjaka, od producenata i prodajnih agenata do predstavnika filmskih fondova i festivala, televizijskih kanala i distributera. A sve da ti projekti u što skorijoj budućnosti osvanu na velikom platnu. Na ovogodišnjem će se pitching forumu, koji je danas u 16 sati, predstaviti projekti iz jedanaest zemalja, među kojima su i dva iz Hrvatske. Riječ je o filmu “Berekini” autorice Ivane Marinić Kragić, koja je radila na “Ustavu Republike Hrvatske” redatelja Rajka Grlića, te projektu “Jedna od nas” koji potpisuje Đuro Gavran, čiji je film “4,7” prije dvije godine nagrađen Velikim pečatom u regionalnoj konkurenciji ZagrebDoxa. Svi će oni u sedam minuta prezentacije, koja uključuje i prikazivanje trailera, nastojati pridobiti filmske stručnjake da financiraju projekt.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije