Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konkurencija

Primirje “starih” taksista i Cammea trajalo samo tri dana

\'14.10.2010., Zagreb - Glavni kolodvor, zagrebacki taksisti strajkaju jer dolazi konkurencija Cameo koji ce srusit cijene usluge. Taksisti za vrijeme strajka voze stare i nemocne, te bolesne i trudni
MarkoLukunić/Pixsell
28.02.2012.
u 16:00

Najveći su problemi ispred KBC-a Rebro, kažu “stari” taksisti. Radio Taksi Zagreb tvrdi da vozači Cammea i dalje “otimaju” putnike, a iz Cammea poručuju da vozači poštuju dogovor

Unatoč dogovoru između udruženja Radio Taksi Zagreb i Taxi Cammea, sklopljenom prije svega tri dana, na zagrebačkim cestama i dalje dolazi do trzavica između vozača.

Vrbovanje stranki

Naime, kako tvrdi Željko Petković, predsjednik udruženja Radio Taksi Zagreb, Cammeovi vozači i dalje “otimaju” stranke u krugu KBC-a Zagreb na Rebru, zbog čega je, uostalom, nedavno jedan vozač Cammea brutalno pretučen. Podsjetimo, dio je dogovora bio da Cammeo, baš kao i “stari” taksisti, kod bolnice stoje na označenom taksi-stajalištu, a na građanima je da sami odaberu prijevoznika. No, prema tvrdnji “starih” taksista, Cammeovi vozači i dalje, kažu, vrbuju stranke stojeći pred ulazom ili ulazeći u krug bolnice.

– Zovu me taksisti s terena i mole da nešto poduzmem, jer problemi na Rebru postoje i dalje – kaže Petković i dodaje kako je u svakodnevnom kontaktu s Cammeom.

Suprotno je to od tvrdnji iz Cammea, gdje je voditelj službe Taxi Cammea Miroslav Hoffman ustvrdio da vozači poštuju dogovor.

– Uostalom, dio je dogovora da taksist Radija Taksi Zagreb može provjeriti kod našeg vozača ima li uistinu naručenu vožnju pa je zato ušao u krug bolnice, to se vidi na uređaju u vozilu. Naime, vozač mora ući u krug bolnice kako bi pokupio stranku, nekog tko je slabo pokretan i slično – objašnjava Hoffman.

Taksiranje - mala zarada

Istina je, komentirao je Petković, da taksisti smiju provjeriti vožnju, no, tvrdi, čim se taksist približi vozilu Cammea on – utekne.

Hoffman je također komentirao situaciju u širem kontekstu pa kazao da se “stari” taksisti moraju pomiriti s činjenicom da je taksiranje i u Zagrebu postalo – niskoprofitabilna djelatnost.

Ključne riječi

Komentara 31

CI
cibetka
16:22 28.02.2012.

Opet novinari pišu ono što cammeu paše i od njega prave žrtvu. Zašto ne napišu srž problema onih 80 vozila taxi cammea koji imaju dozvolu za Svetu Nedelju koji rade u Zagrebu , a ne smiju. Pa ako vašem novinaruru nije jasno neka si pročita Jutarnj list tamo piše o tome problemu i nije toliko zakamuflirano.

ZE
zeitgeist.
16:38 28.02.2012.

Je, istina, po Zagrebu voze taxiji sa oznakama Svete Nedelje. A stari taxisti bi se trebali zapitati zašto ljudi radoje biraju druge, a ne njih.

KK
KINGS KlNG®
16:03 28.02.2012.

pih kličko.....od danas gubim vrijeme čekajući fight na taxi stajalištu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije