Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Primirje “starih” taksista i Cammea trajalo samo tri dana

Najveći su problemi ispred KBC-a Rebro, kažu “stari” taksisti. Radio Taksi Zagreb tvrdi da vozači Cammea i dalje “otimaju” putnike, a iz Cammea poručuju da vozači poštuju dogovor
28. veljače 2012. u 16:00 31 komentara 7 prikaza
\'14.10.2010., Zagreb - Glavni kolodvor, zagrebacki taksisti strajkaju jer dolazi konkurencija Cameo koji ce srusit cijene usluge. Taksisti za vrijeme strajka voze stare i nemocne, te bolesne i trudni
Foto: MarkoLukunić/Pixsell

Unatoč dogovoru između udruženja Radio Taksi Zagreb i Taxi Cammea, sklopljenom prije svega tri dana, na zagrebačkim cestama i dalje dolazi do trzavica između vozača.

Vrbovanje stranki

Naime, kako tvrdi Željko Petković, predsjednik udruženja Radio Taksi Zagreb, Cammeovi vozači i dalje “otimaju” stranke u krugu KBC-a Zagreb na Rebru, zbog čega je, uostalom, nedavno jedan vozač Cammea brutalno pretučen. Podsjetimo, dio je dogovora bio da Cammeo, baš kao i “stari” taksisti, kod bolnice stoje na označenom taksi-stajalištu, a na građanima je da sami odaberu prijevoznika. No, prema tvrdnji “starih” taksista, Cammeovi vozači i dalje, kažu, vrbuju stranke stojeći pred ulazom ili ulazeći u krug bolnice.

– Zovu me taksisti s terena i mole da nešto poduzmem, jer problemi na Rebru postoje i dalje – kaže Petković i dodaje kako je u svakodnevnom kontaktu s Cammeom.

Suprotno je to od tvrdnji iz Cammea, gdje je voditelj službe Taxi Cammea Miroslav Hoffman ustvrdio da vozači poštuju dogovor.

– Uostalom, dio je dogovora da taksist Radija Taksi Zagreb može provjeriti kod našeg vozača ima li uistinu naručenu vožnju pa je zato ušao u krug bolnice, to se vidi na uređaju u vozilu. Naime, vozač mora ući u krug bolnice kako bi pokupio stranku, nekog tko je slabo pokretan i slično – objašnjava Hoffman.

Taksiranje - mala zarada

Istina je, komentirao je Petković, da taksisti smiju provjeriti vožnju, no, tvrdi, čim se taksist približi vozilu Cammea on – utekne.

Hoffman je također komentirao situaciju u širem kontekstu pa kazao da se “stari” taksisti moraju pomiriti s činjenicom da je taksiranje i u Zagrebu postalo – niskoprofitabilna djelatnost.

Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • cibetka:

    Opet novinari pišu ono što cammeu paše i od njega prave žrtvu. Zašto ne napišu srž problema onih 80 vozila taxi cammea koji imaju dozvolu za Svetu Nedelju koji rade u Zagrebu , a ne smiju. Pa ako vašem novinaru ... prikaži još!ru nije jasno neka si pročita Jutarnj list tamo piše o tome problemu i nije toliko zakamuflirano.

  • zeitgeist.:

    Je, istina, po Zagrebu voze taxiji sa oznakama Svete Nedelje. A stari taxisti bi se trebali zapitati zašto ljudi radoje biraju druge, a ne njih.

  • KINGS KlNG®:

    pih kličko.....od danas gubim vrijeme čekajući fight na taxi stajalištu