Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Performans

Prijatelji životinja traže zabranu testiranja na životinjama

performans
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/5
24.04.2012.
u 13:33

Potrošači imaju moć zaustaviti zastarjele pokuse na životinjama korištenjem kozmetike koja nije testirana na životinjama i potpisivanjem peticija protiv pokusa na životinjama, poručili su.

Prijatelji životinja, obilježavajući današnji Svjetski dan zaštite životinja u laboratorijima, u podne na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održali su performans Sljepoća zbog ljepote u kojem su na fiksiranoj glavi aktivistice prikazali strahote draize-testa, kojim se uporabom kemikalija na očima životinja mjeri i ispituje štetnost određenih proizvoda.

Performansom na središnjem zagrebačkom trgu Prijatelji životinja upozorili su hrvatske potrošače da svakodnevno koriste kozmetiku i sredstva za čišćenje koji su testirani na životinjama. Tu prije svega spada, istaknuli su, draize-test, pri kojem se u oči kunića kapaju kemikalije, a zatim se tijekom dva tjedna promatraju znakovi iritacije, crvenila, oteklina, iscjetka, krvarenja ili sljepoće na životinji koja trpi užasnu bol. Životinje s trajnim oštećenjima oka ubijaju nakon testiranja, a ako nemaju veća oštećenja, koriste ih višekratno u sljedećim pokusima, dok ih na kraju ne usmrte.

Istaknuli su i da potrošači imaju moć zaustaviti zastarjele pokuse na životinjama korištenjem kozmetike koja nije testirana na životinjama i potpisivanjem peticija protiv pokusa na životinjama.

Komentara 3

XN
xnet0822
14:29 24.04.2012.

Ma treba vas testirati kod Psihijatra da više ne kakate po internetu i u javnosti ! M\'RŠ !

XN
xnet0822
08:32 15.06.2014.

Na ovu ludaru koja se uokvirila treba gađati sa jajima, pa neka svi ljudi vide ovu sramotu !

VI
Vito
06:36 25.04.2012.

Prijatelji životinja traže zabranu testiranja na životinjama U potpunosti se slažem s njima... Čak dajem prijedlog (vlada traži pomoć od stanovnika): Svi takvi zaštitari životinja nek budu pokusni pacijenti za lijekove sve pokuse koji se sad obavljaju po svijetu nana životinjama... Tako će se smanjiti nezaposlenost, skratiti \"klinička\" istraživanja, a ujedno smanjiti i broj budućih umirovljenika... Pa tko se tome ne bi radovao? Ovi bi dobili posao u državnoj ili privatnoj istraživačkoj ustanovi, a životinje bi živjele sretne i vesele...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije