Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Premijera regionalne stand up komedije "S nogu"

Politike ima, ali upravo onoliko koliko i drugih, mnogima važnijih stvari kao što su novac, obitelj, a našalit će se i na račun gradonačelnika Milana Bandića
10. listopada 2012. u 10:00 1 komentara 5 prikaza
stand up
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Tko je blesaviji, Hrvati, Srbi ili možda Bosanci? Baš tako nekako i na regionalni račun, našalit će se poznati komedijaš, performer i stand up komičar Pedja Bajović. U prvoj regionalnoj stand up komediji “S nogu”, a koja obuhvaća zemlje nekadašnje federacije, komičar se bavi razlikama, ali i sličnostima njezinih naroda. Politika, socijalni problemi te jezične nedoumice samo su dio onoga što je komičar sastavio u predstavu.

– To nije nikakva nostalgična priča nego priča o nama danas i tu. Politike ima, ali upravo onoliko koliko i drugih, mnogima i važnijih stvari kao što je novac, obitelj, sport – objašnjava Bajović.

Sedam godina predana rada, smišljanja šala i anegdota “strpao” je u komediju koja traje sat i pol, a oni koji se odluče pogledati njegov nastup na daskama, kaže, neće ostati ravnodušni.

– Imam sreću i svojevrsnu privilegiju da se puno krećem po regiji i mogu uspoređivati mentalitete, medije, političke procese. Sve je to u nekim detaljima gotovo identično u svakoj od naših zemalja, a u nekim stvarima smo toliko odvojeni, kao da živimo na različitim planetima Sunčeva sustava. Sve je to skupa jako smiješno – dodao je komičar.

Iako je to malo poznato, u posljednje tri godine stand up je u Zagrebu sve popularniji.

– U mnogim se klubovima u gradu mogu poslušati dobri komičari. Mi smo među prvih pet gradova u regiji kada je riječ o stand upu, a samo su Slovenci bolji od nas jer imaju malo dulju tradiciju – pojasnio je Pedja.

Kako rad poimaju zapadnjaci, a kako mi jedna je od zanimljivijih tema koje obrađuje, a našalit će se i na račun gradonačelnika Milana Bandića.

Zagrebačku premijeru komičar će imati u kazalištu Vidra 11. listopada, a početak je u 20 sati.

Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • atomised:

    Kakve li poplave "regionalnog ovog", "regionalnog onog", i to upravo među umjetnicima koji bi u svakom društvu trebali biti neka vrsta avangarde i ljudima širiti vidike. Upravo suprotno, iste prežvakane priče, obrasci, šale kao da je ta nazovi "regija" nešto ... prikaži još! najfascinantnije što postoji, i kao da ništa izvan nje ne postoji.