Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kazalištu Vidra

Premijera regionalne stand up komedije "S nogu"

stand up
Davor Puklavec/PIXSELL
10.10.2012.
u 10:00

Politike ima, ali upravo onoliko koliko i drugih, mnogima važnijih stvari kao što su novac, obitelj, a našalit će se i na račun gradonačelnika Milana Bandića

Tko je blesaviji, Hrvati, Srbi ili možda Bosanci? Baš tako nekako i na regionalni račun, našalit će se poznati komedijaš, performer i stand up komičar Pedja Bajović. U prvoj regionalnoj stand up komediji “S nogu”, a koja obuhvaća zemlje nekadašnje federacije, komičar se bavi razlikama, ali i sličnostima njezinih naroda. Politika, socijalni problemi te jezične nedoumice samo su dio onoga što je komičar sastavio u predstavu.

– To nije nikakva nostalgična priča nego priča o nama danas i tu. Politike ima, ali upravo onoliko koliko i drugih, mnogima i važnijih stvari kao što je novac, obitelj, sport – objašnjava Bajović.

Sedam godina predana rada, smišljanja šala i anegdota “strpao” je u komediju koja traje sat i pol, a oni koji se odluče pogledati njegov nastup na daskama, kaže, neće ostati ravnodušni.

– Imam sreću i svojevrsnu privilegiju da se puno krećem po regiji i mogu uspoređivati mentalitete, medije, političke procese. Sve je to u nekim detaljima gotovo identično u svakoj od naših zemalja, a u nekim stvarima smo toliko odvojeni, kao da živimo na različitim planetima Sunčeva sustava. Sve je to skupa jako smiješno – dodao je komičar.

Iako je to malo poznato, u posljednje tri godine stand up je u Zagrebu sve popularniji.

– U mnogim se klubovima u gradu mogu poslušati dobri komičari. Mi smo među prvih pet gradova u regiji kada je riječ o stand upu, a samo su Slovenci bolji od nas jer imaju malo dulju tradiciju – pojasnio je Pedja.

Kako rad poimaju zapadnjaci, a kako mi jedna je od zanimljivijih tema koje obrađuje, a našalit će se i na račun gradonačelnika Milana Bandića.

Zagrebačku premijeru komičar će imati u kazalištu Vidra 11. listopada, a početak je u 20 sati.

Komentara 1

AT
atomised
21:24 10.10.2012.

Kakve li poplave "regionalnog ovog", "regionalnog onog", i to upravo među umjetnicima koji bi u svakom društvu trebali biti neka vrsta avangarde i ljudima širiti vidike. Upravo suprotno, iste prežvakane priče, obrasci, šale kao da je ta nazovi "regija" nešto najfascinantnije što postoji, i kao da ništa izvan nje ne postoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije