Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO POVRĆA U PAR KLIKOVA

Predstavljena Online tržnica, platforma koja povezuje OPG-ovce i njihove kupce

Predstavljena usluga Online tržnice Grada Zagreba
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
04.04.2020.
u 10:20

Trenutno ih je na popisu njih 50, a na stranici se može pregledati način na koji dostavljaju, u kojim terminima te na kojim lokacijama u Zagrebu. Na profilu svakog OPG-a prijavljenog na platformi mogu se vidjeti njihovi kontakt podaci, načini dostave, popis proizvoda i cijena.Najavio je i da će pokušati otvoriti drive-in trgovinu na Zelenoj tržnici.

Sira, mlijeka, voća i povrća, mesa, ribe, meda i sve drugo što inače kupuju na sad zatvorenim placevima Zagrepčani odsad mogu kupovati i uz pomoć Online tržnice. Nova je to platforma koju je danas predstavio Gradonačelnik Milan Bandić, a riječ je o virtualnoj tržnici na kojoj će svoje proizvode nuditi obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici s područja Zagreba i okolice. Trenutno ih je na popisu njih 50, a na stranici se može pregledati način na koji dostavljaju, u kojim terminima te na kojim lokacijama u Zagrebu. Dio platforme je i pretraživač prema vrsti proizvoda, OPG-u kao i pretraživanje prema ključnoj riječi.

Na profilu svakog OPG-a prijavljenog na platformi mogu se vidjeti njihovi kontakt podaci, načini dostave, popis proizvoda i cijena. A osim pozivom na broj s ekrana, kupci mogu napraviti narudžbu putem upita koji zatim dolazi na e-mail adresu poljoprivrednika. 

-  Ova platforma, koja povezuje proizvođače i kupce,  ima za cilj promicati upravo lokalne proizvođače jer pojedine mjere ograničenja, uzrokovane pojavom koronavirusa, izravno utječu na njihovo poslovanje - stoji u opisu tržnice na web stranici, uz napomenu da će ovaj online plac poslovati i nakon što prođe kriza s koronavirusom. 

-  Ovaizvanredna situacija s koronavirusom dovela je u nezavidnu poziciju sve naše privrednike, a posebno male proizvođače hrane koji više nisu mogli plasirati svoju robu uobičajenim kanalima pa smo mi vidjeli da su se samoinicijativno organizirali putem društvenih mreža. Zato smo hitno pristupili izradi ovog servisa - objasnio je pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco kako je do došlo do stvaranja ove platforme koje se OPG-ovcima, kako kažu, jako sviđa. 

Foto: Foto: Screenshot/Online Tržnica

- Otkako sam prešao na online prodaju pozivi ne prestaju dolaziti, došao sam do te razine da je odgoda dostave i do četiri ili pet radnih dana. Jednostavno je previše upita - objašnjava OPG-ovac Krešimir Tomašec iz Zaprešića koji dostavlja po cijelom Zagrebu. 

Bandić je rekao i da će pokušati otvoriti drive-in trgovinu na Zelenoj tržnici, koja bi trebala biti "kao u McDonaldsu". 

Kako funkcionira online tržnica možete vidjeti ovdje

Ključne riječi

Komentara 1

2X
2Xgeneral
17:30 05.04.2020.

kako bi se prekontrolirala funkcionalnost zelene tržnice zagreba ( namjenjena dvojici ljudi ) prvi besplatni lanč paketi upućeni na adrese lace i mikija i zamislite nisu se izgubili putem. sve klapa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije