Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Online tržnica na Facebooku: Spas za proizvođače i građane

Proizvođači i prodavci nemaju gdje prodati svoje proizvode, a u isto vrijeme brojni građani nemaju gdje kupiti svježe voće i povrće.
26. ožujka 2020. u 11:50 1 komentara 2145 prikaza
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/28

U borbi protiv suzbijanja koronavirusa jedna od mjera stožera civilne zaštite je i zatvaranje gradskih tržnica što je izazvalo niz problema kod građana. Proizvođači i prodavci nemaju gdje prodati svoje proizvode, a zbog situacije na terenu prijete im i veliki gubitci pa i zatvaranje OPG-ova. U isto vrijeme brojni građani nemaju gdje kupiti svježe voće i povrće.

Tržnica u Puli HPK: 'Tražimo da se omogući prodaja poljoprivrednih proizvoda na tržnicama'

U cilju pomoći i građanima i proizvođačima Mario Kokaj, inače novinar Glasa Slavonije iz Vinkovaca, oformio je posebnu Facebook grupu koju je nazvao „Online tržnica Vukovarsko – srijemske županije“. Za postojanje online tržnice se vrlo brzo čulo pa je grupa u svega nekoliko dana narasla na više od 4.700 članova s područja cijele Vukovarsko – srijemske županije i još uvijek raste. Pojašnjavajući funkcioniranje grupe Kokaj kaže kako je sve zapravo vrlo jednostavno i da funkcionira kao i u drugim sličnim grupama.

1 / 24
Tržnica u Puli

- Na jednom mjestu su i oni koji nešto proizvode i prodaju kao i građani koji kupuju. Sada su povezani na jednom mjestu. Dovoljno je da netko tko nešto treba i želi kupiti u ovu javnu grupu stavi svoj upit. Vrlo brzo dobiti će povratni odgovor nekoga od proizvođača koji će mu reći što nudi, po kojoj cijeni. Moguće je i da sami proizvođači na online tržnici ponude svoje proizvode uz cijenu i kontakt broj telefona. Razmjene se brojevi telefona, adrese, a sve dalje onda je samo njihova stvar daljeg dogovora, pojašnjava Kokaj ističući kako i kroz ovu akciju želi pomoći da se spasi barem jedno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

Inače, ovo nije prva ovakva akcija Kokaja do sada. Naime, proteklih godina Kokaj je organizirao akcije pod nazivom „Kruh za poslije“, „Jakna za drugoga“ kao i „Kosa ljubavi“ gdje je na razne načine pomagao sugrađanima u potrebi.

VIDEO Ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak o novim žarištima epidemije koronavirusa

Vinolog
USKRS KAO NIKADA DO SADA
Savjeti kako da ovogodišnji Uskrs ipak bude poseban
INA
HUMANITARNO
INA brine o zdravstvenim ustanovama, institucijama i udrugama