Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'pokret za pravednost'

Povorka 'Marša za životinje' u travnju će koračati Zagrebom: 'Trebamo promijene u zakonodavstvu'

Foto: Prijatelji životinja
1/6
13.02.2024.
u 15:13

Nakon četiri godine, u subotu 13. travnja ponovno će se održati Marš za životinje, a organiziraju ga udruga Prijatelji životinja i Udruga Pobjede, uz podršku članica Mreže za zaštitu životinja i drugih udruga

Okupljanje povorke "Marš za životinje" započet će u 11 sati na zagrebačkome Trgu kralja Tomislava te će se potom kretati središnjim ulicama Zagreba: kroz Park Josipa Jurja Strossmayera, Zrinjevac pa Teslinu, Masarykovu i Frankopansku ulicu, Ilicu i Trg bana Jelačića, gdje će se povorka kratko zadržati radi govora. Povorka će zatim nastaviti Praškom ulicom prema parku Zrinjevac, gdje će se održati program i druženje.

Pokret za zaštitu i prava životinja iz godine u godinu sve je jači i brojniji, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Stoga organizatori očekuju da će ove godine Marš za životinje biti još posjećeniji i glasniji u borbi za one koji ne mogu sami dići glas za svoja prava. Podsjećaju da se životinje iskorištavaju u gotovo svim sferama ljudskih aktivnosti – u industriji zabave (cirkusi, zoološki vrtovi, lov), proizvodnji odjeće i hrane i testiranjima u laboratorijima. Iako se čini da su kućne životinje u malo boljem položaju od ostalih, svejedno u velikom broju pate jer ih ljudi zanemaruju, napuštaju i zlostavljaju.

Organizatori ističu da su institucije i nadležna tijela u više navrata pokazali nemar i nezainteresiranost da poprave situaciju. Poručuju da se zakonski propisi trebaju odgovornije provoditi, a mnogi i znatno poboljšati

– Hrvatskoj trebaju promjene u zakonodavstvu i osnivanje inspekcije za zaštitu životinja. Mnogo je razloga za dolazak na Marš za životinje – kažu iz udruge. 

VEZANI ČLANCI:

–  Ako ti je na bilo koji način stalo do životinja, želiš biti njihov glas, protiviš se barem nekom aspektu njihova iskorištavanja i želiš biti dio rastućeg pokreta za pravednost, pridruži nam se na Maršu za životinje 13. travnja 2024 – pozvali su organizatori iz Udruge Prijatelji životinja koji poručuju kako ovim maršem žele napuniti srca građana pozitivom i uliti im nadu u budućnost s manje nasilja, nepravde i patnje jer sve može i treba biti bolje.

VIDEO: Prijatelji životinja i Matei Negovetić pripremili su plant based roštilj hranu za degustaciju

Komentara 1

MI
Milky
17:37 13.02.2024.

Obožavam životinje, ali za razliku od ovih iz marša volim i nerođenu djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije