Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLOŽBA „ZAGREB U SLIKAMA I SRCU“

U povodu Dana grada Zagreba kreativni radovi osnovnoškolaca krasili su Zrinjevac, najbolji su nagrađeni

Zagreb: Otvorenje izložbe "Zagreb u slikama i srcu" s radovima osnovnoškolaca
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
27.05.2024.
u 13:59

Folklorni, kulturni i povijesni motivi grada Zagreba, kao i njegove znamenitosti, kroz dječje su oči, maštu i ruke našli svoje mjesto na papiru. Trg Nikole Šubića Zrinskog, popularno zvan Zrinjevac, šarenio se u više od 150 likovnih i literarnih radova učenika iz 24 zagrebačke osnovne škole, dok se Glazbeni paviljon orio pjesmom učeničkog zbora.

Po završetku likovno-literarnog natječaja pod nazivom „Zagreb u slikama i srcu“ i u organizaciji Osnovne škole Centar, Muzeja Grada Zagreba, Turističke zajednice Grada Zagreba te izdavačke kuće Alfa, održana je dodjela nagrada za najbolje radove i izložba svih pristiglih učeničkih radova. 


Natječaj je održan sa svrhom poticanja svijesti o kulturnoj i prirodnoj baštini grada Zagreba te poticanja kreativnosti učitelja i učenika kroz radove.Tema natječaja bila je prikazati ljubav prema gradu, njegove ljepote i uspomene u njemu kroz likovnu umjetnost, pjesme ili ostale književne vrste. Tako se šetajući oko Glazbenog paviljona moglo vidjeti mnoštvo šarenih crteža i slika koje prikazuju znamenitosti Zagreba poput Katedrale, Gričkog topa, zagrebačkih parkova, uspinjače ili tržnice Dolac. 


Program je otvorio Ivan Igić, učitelj u privatnoj Osnovnoj školi Centar i predsjednik Organizacijskog odbora Natječaja, te istaknuo kako u školi ne radi puno ljudi jer je tek otvorena pa se za ostvarenje ideje najprije obratio ravnateljici Diani Albert, a potom se udružio s kolegama iz drugih zagrebačkih osnovnih škola. 


-    Organizirajući ovaj natječaj želja nam je bila da odamo počast i na neki način pošaljemo rođendansku čestitku našem gradu koji je uvijek bio i zauvijek će ostati inspiracija mnogim umjetnicima. Da je tome tako, vidimo danas kroz našu izložbu koja je produkt rada našeg učitelja Ivana Igića. Željela bih zahvaliti u ime Privatne osnovne škole Centar, svim sudionicima, pobjednicima i mentorima bez kojih ne bi bilo ovako kvalitetnih radova. Izbor je bio toliko težak za naš ocjenjivački žiri da ćemo umjesto jednog nagrađenog rada u svakoj kategoriji, imati dva nagrađena, ali samo u likovnoj kategoriji. – kazala je Diana Albert, ravnateljica OŠ Centar. 


Uoči dodjele nagrada, u Glazbenom je paviljonu nastupio zbor Osnovne škole Tituša Brezovačkog pod vodstvom učiteljice Mateje Škaro. Svojim izvedbama pjesama „Serbus Zagreb moj“ i „Zagrebačkim ulicama“ doprinijeli su zagrebačkijoj atmosferi i oraspoložili sve posjetitelje. 


Nagrađeno je nekoliko učenika iz različitih osnovnih škola kao što su OŠ Cvjetno naselje, OŠ Julija Klovića, OŠ Tituša Brezovačkog i druge. Nagrade su poklon paketi u platnenim torbama s logotipom privatne OŠ Centar. Najbolji literarni radovi pročitani su naglas - dječjim glasovima. 


Jedna od nagrađenih učenica za najbolji rad bila je Petra Bilić Škrlec. Evo što ju je motiviralo da se prijavi na natječaj:


-    Predivne znamenitosti grada Zagreba koje sam tijekom cijelog života razgledavala i to mi je stvarno bilo prekrasno. Osjećam se vrlo sretno. Hvala organizatorima na divnoj nagradi! – kazala je učenica Petra.

 
Program je zanimljivom pričom za djecu nastavila pripovjedačica iz Laboratorija zabave, Dijana Zorić.  


Svi učenički radovi danas se mogu razgledati na Zrinjevcu, a u srijedu, 29. svibnja, premještaju se u galeriju Kulturnog centra Travno gdje se slavlje Dana grada Zagreba nastavlja uz glazbeni nastup Ansambla JeboTon. Izložba će trajati do 3. lipnja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije