Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Od starih klupa izrađuju kućice i šalju ih azilima

Novac za ostatak materijala osiguravaju skupljanjem boca, a razveselili su dosad četveronošce u Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Rijeci...
20. ožujka 2018. u 18:30 3 komentara 1266 prikaza
Pogledajte galeriju 1/4

Kad ti život da limun, kažu Amerikanci, napravi limunadu. A profesorici Danieli Žibrat Hulini i njezinoj skupini volontera u zagrebačkoj Geodetskoj tehničkoj školi limun su stare školske klupe, plastične boce i subotnje vrijeme učenika. Limunada su, pak, brižno sastavljene i šareno obojene kućice za pse koje šalju u azile po cijeloj Hrvatskoj.

Prosvjed zbog ugibanja životinja u Osijeku Prosvjed u Osijeku Tristotinjak građana ljutito zbog trovanja životinja, ušli i u zgradu policije

Humanitarno druženje

Prije godinu je dana, ističe prof. Žibrat Hulina, došla u školsko skladište puno starih klupa koje je domar počeo piliti, a bile su naslagane tako da su je asocirale na kućice. – Prošla je zima bila jako hladna, a životinje tada najviše pate, pa mi je odmah palo na pamet da se izrade pseće kućice koje ćemo slati azilima – prisjeća se. U projekt je potom uključila učenike. Trebalo je nabaviti i boje, kistove i slično za oslikavanje kućica, a računica se nametala sama od sebe: škola ima oko 400 đaka, a za materijal za jednu kućicu treba 200 kuna. Donira li svaki učenik jednu plastičnu bocu, materijal je tu.

Kućice, dakako, treba i izraditi, pa tu u igru upadaju đaci volonteri koji boje plohe te ih zatim zajedno s domarom spajaju. I to svake subote ujutro, u vrijeme kad većina njihovih kolega ili spava ili sjedi na kavi. – Nas to opušta. Družimo se, napravimo nešto korisno, a peseki u azilima žive barem malo bolje – govore učenice trećeg razreda Marija Magdalenić i Karla Pavlović. Kućice moraju biti šarene, dodaju, jer azili nisu baš sretna okruženja za pse.

Treba samo malo truda

U skladištu kraj klupa koje će sljedeće poslužiti za dobru svrhu na zidu stoji karta Hrvatske. Na njoj su pribadačama označeni gradovi u čijim su azilima već razveselili pse. Svaki azil dobije dvije kućice. – Slavonski Brod, Vukovar, Bjelovar, Križevci, Rijeka, Kutina… – nabraja prof. Žibrat Hulina destinacije i dodaje da se nije jednom dogodilo da su se radnici u azilima rasplakali zbog darova koje psima šalju iz Geodetske tehničke škole. – Stalno naglašavam da to svatko može napraviti, potrebno je samo malo truda – zaključuje. 

U Osijeku se sumnja da netko pokušava otrovati pse Panika među vlasnicima Sumnja se na trovanje pasa po Osijeku, u parkovima bijeli prah? Srce za Afriku Hrvatski misionar moli za pomoć djeci Ruande Poželjno je da razgovarate sa svojim psom 'Najbolji prijatelji' Zašto je poželjno razgovarati sa svojim psom

 

 • Avatar ZNG91
  ZNG91:

  Bravo ! Profesorici, domaru i vrijednim učenicima nek' dragi Bog dade puno zdravlja, a učenicima još i puno petica. Ovo je uistinu divan primjer svima nama.

 • Avatar fredi
  fredi:

  Jako lijepa inicijativa. Slažem se, prekrasan primjer svima.

 • Avatar indigo25
  indigo25:

  azilantima?