Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezapamćena jurnjava

Policija otkrila detalje potjere za zagrebačkim Pobješnjelim Maxom. Terete ga za niz kaznenih djela

Zagreb: Velika policijska potjera završila sudarom
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
15.02.2024.
u 11:22

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) precizirala je kako je 27-godišnjaka, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, prijavila za prisilu prema službenoj osobi, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i obijesnu vožnju u cestovnom prometu.

Zagrebačka policija izvijestila je u četvrtak da je 27-godišnjeg vozača, koji je u utorak navečer bježao policiji po čitavom gradu i pritom doveo u opasnost policajce, prijavila za niz kaznenih djela.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) precizirala je kako je 27-godišnjaka, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, prijavila za prisilu prema službenoj osobi, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i obijesnu vožnju u cestovnom prometu.

Dodaju da je 27-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku te da je protiv njega podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policija je u srijedu izvijestila da je 27-godišnji vozač neregistrirane ford fieste bježao od naselja Jelkovec do Rudeša i pritom činio teške prometne prekršaje te dovodio u opasnost policajce. Prema službenom priopćenju 27-godišnjak je počeo bježati nakon što su mu policajci u utorak oko 21,45 sati pristupili u Novom Jelkovcu radi provjere identiteta.

Vozač je, ističe policija, neregistriranim fordom započeo bijeg od Jelkovca i dalje preko Zagrebačke obilaznice, odnosno autoceste A3 u smjeru zapada, odakle se s čvora kod Jankomira uključio u promet Ljubljanskom i Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka, prolazeći velikom brzinom kroz više raskrižja unatoč crvenim svjetlima za njegov smjer.

Pritom se čitavo vrijeme bijega oglušio o svjetlosna i zvučna upozorenja i naredbe policajaca, da bi dolaskom do križanja Zagrebačke avenije i Ulice Roberta Frangeša Mihanovića vozilom sletio s kolnika, nakon čega su policajci u sprječavanju njegovog daljnjeg bijega prema njemu uporabili sredstva prisile.

Nakon što je svladan, policajci su utvrdili da je riječ o 27-godišnjaku koji je već ranije evidentiran za određene prekršaje i kaznena djela.

U policiji navode da je 27-godišnjak tijekom potjere udario fordom u dva policijska vozila, pri čemu su u Jarunskoj ulici lakše ozlijeđena dva policajca, a pritom je i sam lakše ozlijeđen.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
23:38 16.02.2024.

Što mu je to trebalo....🙄🤔

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
13:08 15.02.2024.

Koliko takvih ima na cestama

DO
Domi
12:48 15.02.2024.

Samo je pitanje dana kad će ova spodoba, nakon što bude pušten iz zatvora (pitanje dali će uopće biti osuđen!!), a nakon godine dana " dobrog vladanja", ubiti nekoga na cesti. Na čast našem pravosuđu kojeg vide tipovi ala Horvatinivići Dobronić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije