Naslovnica Zagreb vrtić kakav zaslužuju

Podružnica Holdinga odobrila postavljanje repetitora uz vrtić?

Prozvani mobilni operater ističe da postavljena bazna stanica još nije puštena u pogon, mjerenja idu kasnije
05. travnja 2011. u 22:00 11 komentara 12 prikaza
vrtić (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Repetitor mobilnog operatera TELE2 postavljen je par metara od dječjeg vrtića “En-ten-tini” u Sopnici Jelkovec. Kako neslužbeno doznajemo, postavljen je tamo početkom ožujka uz blagoslov Digitalnog grada, a zabrinuti su i ravnateljica vrtića i roditelji.

Mjerenja pa dozvola

– Ne znamo tko je postavio taj repetitor. Roditelji su dolazili ispitivati nas, o tome se problemu raspravljalo i na razini upravnog vijeća, no ostali smo bez odgovora. Zvali smo i u Holding, no ni tamo nam nisu znali odgovoriti na pitanja – kaže ravnateljica vrtića Mirjana Čuljak.

Bez uspjeha smo potražili odgovore u Digitalnom gradu, podružnici Zagrebačkog holdinga na koju je Grad prenio prava i obveze za korištenje, održavanje, i upravljanje sustavom distribucijske telekomunikacijske kanalizacije i druge komunalne infrastrukture.

– Smatram da je trebalo kontaktirati s nama i upoznati nas s namjerom postavljanja repetitora pa da se raspitamo šteti li to djeci i smije li on tamo uopće stajati – poručila je ravnateljica Čuljak.

Iz TELE2 poručuju kako bazna stanica postavljena u blizini dječjeg vrtića još nije puštena u pogon.

– Kad stanica proradi, počinjemo s razinama mjerenja elektromagnetskog polja na osnovi kojih možemo zatražiti dozvolu za početak rada postaje.

Niže vrijednosti

Dodali su i da su dosadašnja mjerenja na lokacijama diljem Hrvatske pokazala kako su izmjerene vrijednosti bile niže od dopuštenih snaga zračenja.

Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar puky
  puky:

  ... lopovi komunistički sigurno nemaju veze sa ovime ... sad će rajko \"ja milicajac\" to nama objasniti ... strava ...

 • danibani:

  \"Podružnica Holdinga odobrila postavljanje repetitora uz vrtić?\" Bas me zanima koliko od ZG-holding-mafija šalje tamo svoju djecu, te ako bi bilo Bandicev unuk tamo da li bi bio koji repetitor u krugu od 2km

 • -obrisani-:

  Tele 2 ako pusti u rad repetitor postaje ubica djece ,nema se što mjeriti kad se odavno zna utjecaj blizine antene odašiljaća ,mjerenja su samo bacanja pijeska u oči stoci sitnog zuba