Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Trnskom

Počinje Sajam zdravlja: 'Štampar' u vašem kvartu uz mjerenje tlaka i poduku o deklaracijama

Zagreb: U Trnskom započeo "Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu"
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
08.10.2022.
u 07:00

Prvo izdanje ove manifestacije obići će i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević

"Štampar" u tvom kvartu slogan je sajma zdravlja koji će obići sve gradske četvrti, a počinje danas u Novom Zagrebu. Od 9 do 12 sati u sklopu manifestacije koju organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Grad i resorni ured te domovi zdravlja moći će se na platou pokraj tržnice Trnsko izmjeriti tlak i razina glukoze u krvi te informirati o programima ranog otkrivanja raka.

Najmlađe će podučavati i o tome kako pravilno prati zube, a nešto stariji imat će priliku saznati i kako pravilno čitati deklaracije na hrani i igračkama, uz dodatno savjetovanje o kvaliteti zraka te važnosti nepušenja.

Cilj manifestacije je oživjeti postulat dr. Andrije Štampara da je glavno mjesto liječničkog djelovanja ondje gdje ljudi žive, a ne ordinacija, kazao je Branko Kolarić, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije