Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNO BESPLATNO

Počeo projekt 'Odabrali tate’ koji donosi edukacije za cijelu obitelj!

Projekt 'Odabrali tate'
Foto: Mia Bednaž
1/16
09.09.2021.
u 16:00

Zbog trenutne epidemiološke situacije i obaveznog vođenja popisa sudionika potrebno se prijaviti na radionice koje su besplatne.

Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo od 1.9.2021. do 30.6.2022. održava projekt ‘Odabrali tate’. Prvom radionicom „Ravnopravno roditeljstvo“, koja je održana 3.9., i službeno je predstavljen projekta u prostorijama Mjesnog odbora (MO) Horvati Srednjaci.

Oliver Čanić, predsjednik Udruge, polaznicima je pojasnio pojam ravnopravnog roditeljstva, koje su njegove prednosti, pozitivne prakse drugih zemalja i kako ga ostvariti u Hrvatskoj. Također, polaznici su primili individualna savjetovanje, a nakon predavanja bilo je prilike za druženje i razmjenu iskustava i podrške.

Foto: Mia Bednaž

U sljedećih 10 mjeseci nizom aktivnosti pružat će se pomoć očevima da osvijeste svoju ulogu u roditeljstvu, da kao ravnopravni roditelj mogu i trebaju sudjelovati u životu svoga djeteta. U programu je još 29 edukacija i ostalih aktivnosti za očeve, ali i ostale članove obitelji, a vodit će ih Oliver Čanić, predsjednika Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo, Bojan Klapčić, diplomirani psiholog, i Ines Kovačić, diplomirana sociologinja i profesorice sociologije, tajnica Udruge Životna linija (partner u projektu).

U utorak 14.9.2021. u 20 sati edukativnu radionicu održat će Ines Kovačić iz Udruge Životna linija. Na radionici „Emocionalno osnaživanje i upoznavanje s tehnikama nošenja sa stresom“ polaznici će dobiti informacije kako se osnažiti za svakodnevno funkcioniranje iz tjedna u tjedan. Upoznat će se s tehnikama za nošenje sa stresom u svakodnevnim situacijama i kako smanjiti utjecaj stresa na mentalno zdravlje.


U petak 24.9.2021. u 17 sati sastat će se grupa podrške gdje će polaznicima psihosocijalnu pomoć pružiti Bojan Klapčić. Naziv radionice je „Ravnopravno roditeljstvo (RR) – zlatni standard roditeljske skrbi“.

Projekt 'Odabrali tate'
1/15

Zbog trenutne epidemiološke situacije i obaveznog vođenja popisa sudionika potrebno se prijaviti na radionice koje su besplatne. Radionice i edukacije održavaju se u prostorijama MO Horvati Srednjaci, Horvaćanska cesta 54.


Kontakti za prijave na edukacija, podršku i savjetovanja: 098 274 338 i 098 182 6423 ili na mail udruga.roditeljstvo@gmail.com.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije