Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Ovog vikenda u Maksimir stiže Gorski kotar

Kako bi posjetitelji Zoološkog vrta Gorski kotar mogli doživjeti i osjetilima okusa i mirisa, u restoranu Kod morskog lava očekuje ih jelovnik nadahnut goranskom gastronomijom.
08. rujna 2021. u 18:00 1 komentara 217 prikaza
Medvjedi s Risnjaka
Foto: V. Bolf
Pogledajte galeriju 1/3

U Zoološkom vrtu grada Zagreba tijekom vikenda će se predstaviti Nacionalni park Risnjak i turistička ponuda Gorskog kotara.

Djelatnici Nacionalnog parka Risnjak i Turističke zajednice Gorski kotar Zagrepčane pozivaju da u subotu i nedjelju, 11. i 12. rujna, posjete Zebrin trg. Tamo će ih upoznavati s krajem iz kojeg dolaze.

- Zainteresirani će moći razgledati izložbu fotografija Risnjaka te doznati sve o ljepoti prirode te bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta nacionalnog parka u kojem izvire Kupa i s čijeg vrha pogled puca na Primorje, Sloveniju te Lokvarsko jezero i okolno gorje. - najavljuju organizatori.

Risnjak | Autor : M. Vrdoljak Foto: M. Vrdoljak

BOGAT PROGRAM

Vedran Slijepčević, doktor veterinarske medicine i predavač na Veleučilištu u Karlovcu, održat će zanimljivo predavanje o risu, tajanstvenoj životinji po kojoj je Risnjak dobio ime. Istaknut će i činjenicu da je Gorski kotar jedno od rijetkih područja na našem kontinentu gdje obitavaju sve tri velike europske zvijeri: euroazijski ris, sivi vuk i smeđi medvjed.

Uz predavanja ekipa NP Risnjak priprema i kulturni program. Naime, Mali teatar i Kotar teatar donose predstavu „Palac sim, palac tam!“

Detaljan program za vikend nalazi se na mrežnim stranicama Vrta.

Izvor Kupe | Autor : M. Vrdoljak Foto: M. Vrdoljak

Kako bi posjetitelji Zoološkog vrta Gorski kotar mogli doživjeti i osjetilima okusa i mirisa, u restoranu Kod morskog lava očekuje ih jelovnik nadahnut goranskom gastronomijom.

>> Pogledajte: Policija novom aplikacijom prati neplaćene kazne na granici!

 

Gradilište novog mosta preko Save kod Stare Gradiške
POVEZIVANJE BIH I HRVATSKE
Na 4 traka novog mosta preko Save prolazit će 28.000 vozila dnevno
Logitech
Novi poslovni trend
Uz ovaj model rada, vaša poslovna budućnost više neće imati granica