Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legendarni pjevač

Pjeva 'Vraćam se, Zagrebe, tebi', ali ostaje u Mariboru

Marko Novosel
Foto: Screenshot Youtube
1/2
26.01.2016.
u 10:58

Osamdeseti je rođendan proslavio Marko Novosel, zvijezda 50-ih i 60-ih, poznat i po kultnom “Autobusu Calypso”

Na 80. rođendan nije nas zvao, ali na devedeseti, obećao je, hoće.

– Ako poživite, samo dođite – u šali govori Marko Novosel, legendarni zagrebački, ali i hrvatski vokal, najpoznatiji po pjesmama “Kad si kupim mali motorin”, “Autobus Calypso” i “Vraćam se, Zagrebe, tebi”. Ipak, Zagrebu se vratiti ne planira, barem ne zasad, kako kaže.

Zaljubio se i ostao

– Ovdje u Mariboru mi je obitelj, supruga s kojom sam 43 godine, a nisam baš više ni u godinama da se vraćam. Ali Zagreb mi je uvijek u srcu – objašnjava Novosel, jedna od najvećih zvijezda pedesetih i šezdesetih godina.

Još mu se, kao i tada, kolege obraćaju s molbama za savjete, a njegov jedini uzor, priznaje, oduvijek je bio Ivo Robić. Međutim, u doba svoje najveće popularnosti zamjerio se upravo idolu.

Foto: Screenshot Youtube

– Nije mu se svidjelo što sam u svoje nastupe uveo i malo kretanja, Ivo Robić uvijek je bio malo statičan – govori Marko Novosel, koji je svoju sreću odlučio iskušati i u dalekoj Americi. Ondje se uputio kako bi “održao tek nekoliko koncerata”, a vratio se nakon četiri godine.

– Upoznao sam tada pjevačicu Ervinu Štelcl i eto, i dandanas smo zaljubljeni – ističe legendarni pjevač, koji svoju najdražu pjesmu ne može izdvojiti.

Nisu išli u klubove

Kao i mnogi drugi, smatra ih svojom djecom, a i drži kako svaka njegova pjesma razveseli i dirne baš onog koga bi i trebala.

– Uvijek kad bih nastupao, gledao bih lica ljudi u publici i u tome jednostavno uživao. Nema bolje nagrade od njihovih osmijeha – kaže Novosel, koji i s punih osam desetljeća, koliko je navršio prekjučer, još rado zapjeva, ali sada uglavnom svojim prijateljima. Pjevao im je i na svojoj rođendanskoj proslavi u subotu, od koje se i jučer oporavljao.

– Nisam očekivao da će doći baš toliko ljudi, ali jako mi je drago što su me se sjetili i potegnuli do Maribora da me vide – ističe slavljenik te dodaje kako društvo, iako vrlo veselo, ipak nije izišlo u klubove, već su se družili u intimi njegova doma. Radojka Šverko, Ksenija Erker, Toni Glowatzky, a i mnogi drugi, objašnjava Novoselova supruga Ervina Štelcl, slavlje su učinili još većim.

– Uvijek kažem: onaj tko ima toliko prijatelja najsretniji je i najbogatiji čovjek – zaključuje izvođač kultnih zagrebačkih pjesama.

Komentara 2

Avatar ankabutorac
ankabutorac
07:29 27.01.2016.

Ah.....Markec...idol mog djetinjstva....

SL
slovenc007
08:57 27.01.2016.

Ajde vrati se! Možeš se derati po Zagrebu kako si za dom spreman a opet te neće u starački odvest niti če iko da trzne na to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije