Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novost

Pipanjem reljefa razgledavali grad

'12.10.2013., Zagreb - U Gradskoj vijecnici predstavljen je prvi turisticki razgled grada za slijepe i slabovidne osobe. Nakon predstavljanja turisticki vodic proveo je slijepe i slabovidne osobe po G
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
1/8
14.10.2013.
u 08:42

– Jako mi se svidjelo iako sam bio i lani u sklopu pilot-projekta. Ovakva vrsta ture po gradu odlična je stvar – kaže Davor Gergorić, član Hrvatske udruge za promicanje i razvoj tiflotehnike.

Prvi turistički obilazak grada održao se u subotu za osobe oštećena vida – u dvije skupine rasporedila su se 43 domaća turista koja su o zagrebačkim znamenitostima slušala vodiče te pipala osam reljefa koji prikazuju simbole grada – Markov trg, uspinjaču, Kamenita vrata.... A sve te znamenitosti uz Staru gradsku vijećnicu, katedralu i Trg bana Jelačića obišli su i kao uvod u Međunarodni dan bijelog štapa koji se obilježava sutra.

– Jako mi se svidjelo iako sam bio i lani u sklopu pilot-projekta. Ovakva vrsta ture po gradu odlična je stvar – kaže Davor Gergorić, član Hrvatske udruge za promicanje i razvoj tiflotehnike. Na dar su svi dobili reljefnu razglednicu s tekstom na Brailleovu pismu. Ova turistička novost dio je projekta \"Zagreb na dlanu\" koje su osim udruge podržali i Grad Zagreb te Turistička zajednica Grada Zagreba.

– Ideju smo razvili s vodičem Dorom Filom Butković, a podrška je stigla iz Turističke zajednice koja projekt smatra novim turističkim proizvodom jer takav razgled u Hrvatskoj ne postoji – rekao je predsjednik udruge Nikola Glibo.

>>Pođite u obilazak Francuskog paviljona

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije