Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzbuna u Sopotu

Pijan došao voziti petaše na izlet pa ga ispred škole policija kaznila

Škola u Sopotu
Slavko Midzor/PIXSELL
30.05.2018.
u 08:56

Ravnateljica Osnovne škole Ive Andrića poručila je da je policija došla na poziv škole, a učenici su na kraju na izlet neznatno kasnili.

Mališani iz Osnovne škole Ive Andrića u Sopotu veselo su jučer ujutro došli pred školu uzbuđeni što će dan provesti na izletu umjesto u učionici. Roditelji su im mahali, oni su birali mjesta u autobusu, no onda je priča o odlasku na terensku nastavu postala bizarna. Pred školom su se, naime, pojavili policijski službenici koji su vozača jednog od autobusa, koji je petaše trebao odvesti u Trakošćan, podvrgnuli alkotestu. I uređaj je jasno pokazao – vozač je bio pod utjecajem alkohola, a prema nagađanjima, izmjeren mu je jedan promil.

Ipak uživali na izletu

– Učenici su u osam sati trebali krenuti na ekskurziju u organizaciji agencije Kontakt tours. Škola je pozvala policiju u nadzor autobusa i vozača prilikom polaska te je obavljen pregled. Alkotestom je utvrđeno da vozač ima alkohola u krvi te je pozvan novi vozač i, nakon odobrenja policije, učenici su s neznatnim zakašnjenjem krenuli – prepričala nam je ravnateljica škole Dubravka Miklec te dodala kako su djeca na kraju sretno stigla u Trakošćan te da su uživala na izletu. Kako doznajemo, osim petašića, jučer su na izletu bili i neki drugi razredi pa su tako, primjerice, prvašići išli u Sveti Križ Začretje. S obzirom na broj učenika koji je trebao ići na izlet, među roditeljima učenika brzo se proširila panika.

To bi trebala biti praksa

“Je li baš moje dijete u tom autobusu”, “Ide li se uopće na izlet”, “Tko će snositi odgovornost” samo su neka od pitanja koja su ih zanimala, no škola je brzo smirila paniku, a javila se i agencija Kontakt tours, iz koje su poručili da su oni i autobus i vozača unajmili od vanjskih suradnika.

No roditelje muči i činjenica da nije riječ o izdvojenom slučaju. Podsjetimo, i učenici Osnovne škole Zapruđe kasnili su u listopadu na izlet na Brijune iz istog razloga, a iz nekih škola već najavljuju da bi testiranje vozača trebalo biti praksa, a ne da policija reagira kada je škola pozove.

Škola u Sopotu
1/4
Ključne riječi

Komentara 7

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
10:38 30.05.2018.

A koja je tvrtka u pitanju?!

DA
dado56
09:22 30.05.2018.

Vozacku dozivotno za kategoriju autobus... nek se autom vozi za 6 mjeseci to mora biti strogo kaznjivo nema tu popusta ...

KM
kmerotrijeb
15:22 30.05.2018.

Tvtku dajte u novine, da pazi ubuduće koga zapošljava, a liku oduzeti dozvolu za autobus na 20 godina... Ups to je Hrvatska, ništa se neće dogoditi osim što će za 3 mjeseca bit novi članak da su djeca u Trnju, Trešnjevci, Dubravi ili negdje drugdje čekala novog vozača...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije