Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmaši birali

Hit su škole u kojima je fizika na francuskom

Zagreb: Srednje škole na Zrinjevcu predstavile svoje adute i pozivaju osmaše na upis
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/6
12.05.2018.
u 09:21

Golem je bio interes učenika na predstavljanju 82 ustanove jer im to, kažu, i te kako pomaže pri donošenju odluke o nastavku obrazovanja

Razmisliti moraju dobro jer izbor u Zagrebu je velik – 20 gimnazija, 35 strukovnih, 10 umjetničkih, glazbenih i plesnih škola te 24 privatne i vjerske. Sve su svoje programe predstavile jučer na Zrinjevcu, gdje je održano 15. izdanje manifestacije “Dojdi, osmaš, Zagreb te zove”, a interes učenika završnih razreda osnovnih škola bio je golem. Ovakvo događanje, kažu, od velike im je pomoći pri donošenju jedne od najvažnijih životnih odluka.

– Super mi je što ovdje mogu razgovarati sa srednjoškolcima o njihovim iskustvima, ali i upoznati profesore. Odabir će mi sada biti puno lakši – rekla je osmašica Amaris Šamija iz OŠ Miroslava Krleže koja je proučavala programe gimnazija. A među osnovnoškolcima su trenutačno najveći hit one koje nude dvojezične programe, pa je velika gužva bila oko štanda IV. gimnazije, u kojoj učenici mogu predmete poput matematike, fizike ili geografije slušati na engleskom, francuskom i njemačkom.

– Osim bilingvalnih programa, učenici traže i što više praktičnog znanja, pa smo prezentirali naš laboratorijski rad i neke atraktivne pokuse – objasnili su profesorice i profesori kemije iz Prirodoslovne škole Vladimira Preloga koju su, odjeveni u čarobnjačke plašteve, promovirali kao zagrebački Hogwarts.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije